dimarts, 25 d’abril de 2017

L' Esperança del PP ja s'ha acabat.....

         Diuen que a la tercera va la vençuda. En aquest cas sembla que e veritat i Esperanza Aguirre va presentar ahir en roda de premsa la dimissió dels càrrecs que encara li quedaven. A les cinc de la tarda anunciava que deixava de ser la portaveu del PP i el seu acte de regidora de l'ajuntament de Madrid. L'any 2012 arran del cas Gurtel, que va destapar una xarxa de finançament il·lícit del PP i d'alguns membres de la seva cupula. que de moment ha arribat fins el que aleshores era tresorer del Partit Popular, Luís Barcenas. ja va deixar el càrrec de presidenta de la CCAA de Madrid, per les possibles responsabilitats, que ella sempre ha negat i ha mantingut que no en va saber mai res. El seu successor a la presidència de la CCAA madrilenya va ser el seu nº 2 i home de confiança Ignácio Gonzàlez.
Poc després de la renuncia a la presidència per "raons personals", va voler tornar a la política activa i demanava a la direcció del partit encapçalar la llista a les municipals de 2015. El cas Púnica destapat al 2014 i la irrupció de "Ahora Madrid" que va donar l'alcaldia de Madrid a Manuela Carmena, va significar la fi de la carrera política d'Esperanza Aguirre.
Al febrer de 2016 va presentar la dimissió com presidenta del PP de Madrid, per la possible responsabilitat política en el cas Púnica, que manté a presó a qui fou vicepresident amb ella i que també era un home de la seva confiança i proposat per ella. Va voler deixar clar però, que la única responsabilitat que se li podia exigir era la de no haver estat prou vigilant de les activitats dels seus consellers com Granados. Malgrat tot, volia mantenir-se a la política activa i es vantava de que dels 500 càrrecs que havia nomenat personalment, només dos haurien resultat ser "gripaus", Granados i López Viejo.

           Ha estat la detenció del que va ser el seu successor a la presidència de la CCAA i també home de confiança Ignàcio Gonzàlez. Ha renunciat a l'únic càrrec que encara li quedava que era el de regidora a l'ajuntament madrileny. A la roda de premsa es va presentar molt dolguda i va manifestar sentir-se enganyada i traïda per qui va ser la seva "ma dreta", a qui va demanar explicacions quan van aparèixer les primeres informacions que l'involucrava en fets no gaire clars i Gonzàlez les hi va desmentir en privat. Un cop s'ha conegut l'ingrés a presó de Gonzàlez, ha decidit assumir la seva responsabilitat, que es limita, com en el cas de Granados, a no haver estat mes vigilant en les actuacions de persones de la seva confiança. Per acabar ha dit que ella assumeix sempre la seves responsabilitats, i es per això que plega.


                                                                                                                  Ànec  Lluc