dijous, 27 d’abril de 2017

Susana Díaz: sense prejudicis......

          Fa uns dies l'expresident José Maria Rodriguez Zapatero, ZP, va dir que a Catalunya hi havia molts prejudicis pel fet de ser dona i andalusa. Els catalans ja estem acostumats a que els gerros xinesos, ( tal com anomena Felipe Gonzàlez als expresidents espanyols,), diguin "collonades"sobre Catalunya sobretot des de l'inici del procés, tot i que ja es un fet habitual que a la resta d' Espanya doni rèdit electoral mal-parlar de Catalunya.
Aquest dimecres va venir a Catalunya en una visita que forma part de la seva campanya a les primàries del Psoe que tindran lloc al maig. La visita consistia en un dinar obert a tothom, previ pagament d'un ticket de 50€. Al dinar que estava organitzat per "Tribuna de Barcelona" i La Vanguardia va reunir als màxims representants del PSC com Miquel Iceta, Meritxell Batet, Núria Marín, Àngel Ros o Jaume Collboni.
Alhora dels parlaments, Susana Díaz va començar dient que se sent molt orgullosa de ser dona, mare, andalusa i socialista, fent al·lusió a les paraules que havia dit dies abans Zapatero. Després va començar una mena de discurs-míting amb tot un seguit de frases fetes, sobre que es la democràcia, que es el socialisme i que el seu desig es que la ciutadania pugui viure millor. Ha fugit d'estudi quan se li ha preguntat per la seva rivalitat amb Pedro Sànchez dient que es bo que dins un partit polític hi hagi discrepàncies.

         Pel que fa a la "qüestió catalana" va posar de relleu que la relació entre Catalunya i Espanya mai ha estat tan bona com quan governava Felipe Gonzàlez o Zapatero, i per tant donava a entendre que fora bo que "ella" governes a Espanya. Va defensar la constitució del 78 i va dir que no hi ha solució millor que la Declaració de Granada, on el Psoe apostava per una espanya federal.
Després va entrar a fons en el procés independentista dient que el referèndum es una gran mentida perquè tothom, incloent Puigdemont, sap que no s'arribarà a fer. Va deixar clar que ni ella ni cap demòcrata pot acceptar que per desconnectar Catalunya d' Espanya es vulgui desconnectar de la llei i de l'estat de dret. Va parafrasejar a Marine Le Pen al dir que " no es pot acceptar que en nom del poble es negui a Espanya, a la seva essència democràtica que es la sobirania del poble espanyol i que se li negui tota la legitimitat per decidir el seu destí.". Després ha comparat Puigdemont precisament amb Le Pen dient que els independentismes i els populismes son tòxics perquè tots menteixen i quan no dius la veritat s'adoba el terreny de la sospita. La replica de Puigdemont ha arribat via tuiter, on li ha dit a la Susana que potser te prejudicis cap a ell per ser independentista i català, i li ha recordat que es ella la que coincideix amb l'opinió que te Le Pen de la independència.

           Miquel Iceta, com amfitrió del PSC s'ha desfet en elogis cap a la "Faraona". Va dir que davant els prejudicis, Susana ni s'amaga, ni calla, ni s'aparta, si no que s'hi enfronta amb un somriure i amb la paraula prenent decisions arriscades. La va qualificar d' ambiciosa i lluitadora, i que aquestes característiques, quan les te una dona es titllada de "manaire i autoritària" i quan les te un home es diu que es un "líder".També la va descriure com una dona de paraula i la candidata que mes arrisca a les primàries al ser presidenta d'una comunitat autònoma.

 
                                                                                                              Ànec   Lluc