dimarts, 18 d’abril de 2017

Trama-Bus: el "Circ Podemos" va de gira.......

                                                                         


              Si fa unes setmanes va ser l'associació ultra catòlica "Hazte Oir" qui organitzava una gira en un autobús taronja, amb missatges clarament homofobs pel que fa al sexe dels nens i les nenes. Polèmiques al marge aquest autobús tot i que no va poder "viatjar" gaire perquè va ser aturat i prohibit a moltes ciutats, va donar a "Hazte Oir" un ressò mediàtic sense precedents.
Podemos amb Pablo Iglesias ha decidit copiar el sistema. Aquest dilluns ha tret al carrer un autobús en aquest cas blau, - hauria estat be que fos "lila"-, amb les cares de Felipe Gonzàlez, Aznar, Pujol, Bàrcenas, Esperanza Aguirre, i també de Juan Luís Cebrian o Eduardo Inda. El mateix Pablo Iglesias i la nova portaveu al Congrés de Podemos Irene Montero, que també es la parella de Iglesias, van pujar al autobús en una de les parades davant de la seu central de Bankia. Resulta curiós però que no hi aparegui ningú de la "Casa Reial" assenyalada i jutjada per corrupció, o les de Chaves i Griñan esquitxats pels ERES andalusos. Tampoc fa cap referència a Florentino Pérez ni a Cristiano Ronaldo, ni cap sindicalista tocat per les targetes-Black o els cursos de formació a Andalusia. Clar que potser hauria fet falta tot una flota d'autobusos per encabir-hi tots els "xoriços ibèrics" que campen per les Espanyes. Les reaccions no s'han fet esperar i la iniciativa ha estat molt criticada per PP, Psoe i C's com no podia ser d' un altre manera, acusant a Podemos de fer servir el populisme i atribuir-se unes funcions que han de tenir els tribunals. Al Psoe no ha agradat, especialment, que s'inclogui a Felipe Gonzàlez que actualment no esta sent investigat per cap tribunal. Des de dins de Podemos, les reaccions han estat dividides, com sembla que va quedar el partit després de Vistalegre. Els principals membres del sector afí a Errejón no han volgut donar el seu parer, però tampoc han donat suport a aquesta iniciativa. Després de la derrota a Vistalegre, els Errejonistes van decidir no fer soroll i acceptar el resultat, i per tant les critiques al autobús només s'han fet en privat, i lamenten que el partit no aprofiti els 71 diputats al Congrés per presentar batalla amb iniciatives parlamentaries enlloc de treure un autobús, com va fer una associació marginal com "Hazte Oir". El mateix Iglesias va dir ahir que Podemos no te, ara per ara, cap proposta per portar al Congrés o als tribunals contra la "Trama". Iglesias però, es mostrava satisfet amb el "cop mediàtic" obtingut per l'autobús de color "Blau PP", ja que si servia per parlar de la corrupció institucionalitzada a Espanya, ja estava be. L'autobús va recorre ahir dilluns Madrid, aturant-se davant de llocs que consideren emblemàtics del poder polític i empresarial que forma aquesta "Trama", com la seu del PP, i les quatre torres del Paseo de la Castellana.
Tot i que l'autobús havia de començar avui una gira des del "Parque Oeste" a Madrid i havia d'anar a altres províncies espanyoles, des de Podemos han informat que s'ha hagut de suspendre per problemes tècnics a l'autobús. Sembla ser que els ha "fallat" l'embragatge, tal i com els va passar a les eleccions del 26 J, quan esperaven donar el "sorpasso" al Psoe i es van quedar amb 71 diputats.


                                                                                                             Ànec  Lluc