dimecres, 28 d’octubre del 2015

Ja tenim Parlament Sobiranista.......

                                                                                 

               Ahir 26 d'octubre de 2015, és va constituir el nou parlament amb els diputats que van sortir escollits el 27S. Aquest no serà un parlament mès, autonómic, ja que serà el darrer de l'era autonómica i a la vegada el primer del proces, que ens ha de portar a la República Catalana. En la sessió de constitució, es van asignar als diputats i diputades, el lloc que ocuparàn al hemicicle. Aquesta distribució es fa d'acord als resultats obtinguts a les darreres eleccions, i Junts Pel Si, com a força majoritaria seurà a les primeres bancades de l'esquerra. Darrera seu, seuràn els diputats de la Cup, de manera que els partidàris de la independència quedaràn agrupats al costat esquerra, i els partidàris del NO, se situaràn al cantó dret. Junt amb aquesta distribució, també s'ha escollit a Carme Forcadell com a presidenta del parlament, que substitueix a Núria de Gispert.

                Carme Forcadell ha estat escollida amb 77 vots a favor. Cal remarcar, que als 62 de Junts Pel Si, i als 10 de la Cup, si van afegir 5 vots de " Cat si que es pot ", que va optar per dividir el vot del seu grup, ja que 5 dels 11 diputats, incloent-hi Lluis Rabell, van votar a favor mentre els altres sis ho feien en blanc. ( Recordem que en aquesta votació no és possible votar en contra.).

                L'anecdota simpàtica ( si es pot dir aixi ), la van protagonitzar, sense voler, la diputada de la Cup, Anna Gabriel, i Xavier Albiol, que estaràn asseguts colze a colze, i segur que les mirades de "reull", seràn letals.....Per sort hi ha les escales pel mig, que permetràn mantenir una mica les distancies.

                Carme Forcadell, en el seu discurs va donar per acabat el parlament regional, per donar pas al parlament que ha de portar a Catalunya a ser un estat independent. Va prometre treballar perque Catalunya tingui una Càmara Sobirana, amb plenes competencies. Va dir que seria la presidenta de tots, votin el que votin, i parlin el que parlin. També va convidar al PPC a asistir a les reunions de la Mesa, encara que no hi tingui vot al quedar fora de la mateixa, cosa que és la primera vegada que succeeix en vint anys.
Va acabar el seu discurs, demanan que ens hem de posar a caminar començant el proces constituent, i va cridar un " Visca la República Catalana", que va deixar bocabadats als diputats del PPC, Psc i C's.

                 No cal dir que tant el PP com C's i el Psc han criticat aquest nomenament, com també s'han mostrat sorpresos i molestos pel fet que cinc diputats de CSQP hagin votat a favor. A la caverna mediàtica tampoc li ha fet molta gracia, l'elecció de Forcadell. Carlos Herrera l'ha titllat de "grollera i sectària". El lider de VOX ha arribat a demanar al govern espanyol que ordeni detenir-la per haver donat lo que ell considera ""el tret de sortida a la sedició".

                 Un altre fet destacat de la sessió de constitució del nou parlament va ser el que va recollir el fotògraf Jordi Borràs mentre els diputats cantaven l'himne dels segadors. Concretament es tracta de la fotògrafia de la lider de C's i cap de l'oposició Inés Arrimadas, on se la pot veure en silenci i amb els braços creuats que acostuma a ser una postura de negació. Val a dir que els diputats de C's i del PP van guardar silenci mentre la resta de diputats cantaven l'himne.

                                                                                           
                                                     

                                                                                            Ànec  Lluc