divendres, 2 d’octubre del 2015

L' independentisme guanya.....i ara que ?...

           
                                                                                   

               Ja ha passat el 27 S, i l' independentisme ha guanyat, en escons i també en % de vots, malgrat que els unionistes-espanyolistes, s'atribueixin com vots del "NO", tots aquells que no són explicitament del "SI". Hi ha una bossa de vots, de 360 mil, que pertanyen a formacions que han deixat clar, que no sel's pot comptar ni pel "SI" ni pel "NO", la qual cosa deixa els resultats definitius en, 1.948.335 vots pel "SI", i 1.593.825 vots pel "NO". Pel que fa a escons, el resultat és prou clar, i Junts Pel Si, ha obtingut 62 escons; en segona posició, però a molta distancia, ha quedat C's, amb 25 escons; més enrera el Psc, n'ha obtingut 16, Cat si que es pot i el PPC, 11 cadascun, i la Cup 10.

               Arràn d'aquets resultats, és despren, que les opcions que aposten clarament per la independència, sumen 72 escons, que supera amb escreix, la majoría absoluta, que està en 68. Malauràdament, Junts Pel SI, s'ha quedat a dos escons, per aconseguir que amb l'abstenció de la Cup, Mas poguès ser investit president, per formar un govern. Dic, malauràdament, perque ara, no n'hi ha prou amb l'abstenció de la Cup, i és necesiten almenys dos vots positius, i això complica les coses.

               La Cup, no és cansa de repetir, que ells no investiràn Mas, president, perque ho portaven al programa. Si tenim amb compte, que al programa de Junts Pel Si, deia que el candidat a president sería Mas, es planteja un problema. La Cup diu que no pot trair als seus votants, que no volen a Mas, però per la mateixa regla de tres, Junts Pel Si, no po trair als seus, que potser els van votar perque tenien com candidat a Mas. Per tant, si volem tirar el proces independentista endavant, tots, i quan dic tots, em refereixo a Junts Pel Si i la Cup, hauràn de negociar.

               La Cup podria donar dos vots critics, a la investidura de Mas, a canvi de que el proper govern de la Generalitat, asumeixi bona part del programa social de la Cup, que per altre banda, ha deixat clar, que no vol formar part de cap govern, ni que sigui de concentració. Només és una idea, i segur, que n'hi han moltes més i més imaginatives. Confío en que les dues parts, seuràn a la taula, per mirar de trobar un acord, que permeti tirar endavant, aquest atzucac, on ens trobem, sense haver de trair la voluntat dels votants d'un i altre formaciò, perque no podem oblidar, que al cap i a la fí, tots tenim el mateix objectiu, que es aconseguir que Catalunya assoleixi la seva independència, i aleshores, poguem escollir el model de govern que volem.

              També és cert, que arribat el moment, Mas podria, en un gest de generositat, donar "un pas al costat", i cedir la presidencia a un altre membre de la cancidatura de Junts Pel Si, i ell ocupes un altre lloc en el govern, per aprofitar la seva valúa politica, no només a Catalunya, si no també internacionalment. Es un altre idea, com la que ha presentat la Cup, de una presidencia "coral ", tot i que no sembla que l'estatut ho permeti.

              Queda clar però, que la voluntat d'arribar a un acord, hi es, i això m'agrada. Ara els deixarem negociar, perque s'entenguin. Espero i confío, en que tant Junts Pel Si, com la Cup, tindràn l'amplada de mires suficient, per cedir en lo necesari, per arribar a un acord, per tirar endavant el proces que ens portarà a ser un país lliure....Això sortirà bé.

                                                                                                        Ànec  Lluc