dilluns, 30 de maig del 2016

Superdissabte.... per oblidar.

              Cdc va tenir el seu "superdissabte", l' ANC també, algunes emissores de radio i fins i tot els centres comercials. Els catalans independentistes, (perquè no se m'enfadi ningú ), hem tingut el nostre el 28 de Maig i malauradament serà un dissabte per oblidar.

               Pels carrers de Barcelona, amb el permís de l' ajuntament Colau, tenia lloc una manifestació feixista-franquista on es van poder veure banderes amb l'àguila franquista, de la Falange i on van desfilar antics legionaris que formen part de la "Germandat de Cavallers Legionaris de Barcelona" amb cabra inclosa. Al capdavant de la manifestació es trobaven dos ex-combatents de la División Azul que van lluitar al costat de Hitler. en el transcurs de la manifestació s'han cridat "Vivas" a Espanya i a Primo de Rivera i han proliferat els insults a Catalunya al crit de "putos catalufos". Entre els participants a la manifestació hi havia l' entitat d' ultra dreta Somatemps i el regidor del PP de Cardedeu que va denunciar als Trabucaires per una pressumpte "simulació d'afusellament en diferit".

               A la tarda la CUP, que segons Junqueras es un soci fiable, anuncia que presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos del govern de la Generalitat. La llei mes important d'aquest govern sobiranista trontolla per qui, al gener, va assegurar que donaria estabilitat. Segons Eulàlia Reguant la CUP només aprovarà els pressupostos si plantegen una desobediència clara i frontal a les imposicions de l'estat, es a dir incomplir els topalls de dèficit, desobeir la suspensió de lleis, desobeir la suspensió de sistemes de recaptació així com impagar el deute i els interessos als mercats financers. Clar que haurien de dir  com es pot fer tot això si encara depenem financerament de l'estat i dels mercats internacionals, perquè cremant contenidors, cotxes i motos i prenen el carrer no ens en sortirem, encara que tremolin.
Malgrat que son uns pressupostos que assignen 874 M€ per el pla de xoc quan s'havien aprovat al parlament 270, els cupaires no en tenen prou. Torna el xantatge-cup que ho es fa el que ells volen o voten NO com van fer amb l' investidura de Mas. Per tot això potser no calia que hagués fet el pas al costat. Es cert que al final els poden aprovar, però estem donant una imatge d'unitat que fot pena.

               Al capvespre es va saber el resultat del referèndum que es feia a Tortosa envers el monument franquista que hi ha al mig del riu Ebre que va aixecar Franco en commemoració de la victoria franquista a la batalla de l' Ebre. Aquest monument que esta coronat per una àliga que es un símbol franquista encara que molts s' entestin a negar-ho es un dels mes grans que encara es conserven dempeus malgrat la llei de memòria històrica que obliga a la retirada de TOTS els símbols franquistes. Els Tortosins amb un 68% han decidit que el monument es queda. Val a dir que la participació ha estat de només el 29% però el resultat es prou clar. Ferran Bel alcalde per  CDC, que va dir que votaria per deixar-lo, ha demanat que per aquest fet no es qualifiqui a Tortosa com una ciutat feixista perquè la idea es reinterpretar el monument. Per molt que tractin de disfressar-lo tothom sap "Qui" i "Perquè" es va fer el monument.

                Per acabar d' arrodonir el dissabte, ja a la nit el Real Madrid aconseguia guanyar la Champions davant l' Atlético de Madrid. El partit va ser molt fluixet i va acabar amb empat a un gol. A la prorroga no es veuria cap mes gol i per tant el resultat s'hauria de decidir a la tanda de penals. Juanfràn jugador de l' Atlético de Madrid va fallar el seu llançament i donava la copa al Real Madrid que aconseguia així l' onzena Champions. Per tant un dissabte per oblidar.


                                                                                                        Ànec Lluc