divendres, 18 de setembre del 2015

El discurs de la por......

                                                                               



              Entre totes les formacions politiques que el 27S, aposten perque Catalunya seguiexi dins Espanya, no n'hi ha cap, que hagi fet alguna proposta concreta, com per engrescar als catalans a renunciar a la sobirania própia. Només sento arguments de que ens pasarà si arribem a aconseguir la independència, i tot es dolent. Serà poc menys que l'apocalipsi. Des de l'expulsió de la UE, la retirada de l'Euro, la marxa de les grans empreses multinacionals, no cobrament de les pensions, el tancament d'entitats financeres, etc.etc.

               M'en faig creus, que algu pensi, al segle XXI, la UE tancarà fronteres i posarà arancels als productes catalans, però també als que arriben a Catalunya de la resta d'Europa, ja sigui per La Jónquera o al port de Barcelona. Algú pensa de debó, que per mutius, estrictament politics, les grans multinacionals que es mouen unicament per diners, posaràn en risc, els seus beneficis, per una rebecaria del govern espanyol ?. Les mateixa UE, que també està fonamentada en un sistema económic, que per cert, als paisos periferics, tampoc es que ens vagi molt bè, reconeixerà i depressa, una Catalunya independent, i no per defensar els interesos dels catalans, sino dels interesos própis. Ho hem vist amb Grecia, aquestes ultimes setmanes, on després de moltes amenaces d'expulsió, la UE ha fet mans i manigues, per evitar la seva sortida, ja que els primers perjudicats, serien els paisos de la própia UE. I espanya, no ho se, però Catalunya no es Grecia. No ens fem trampes al solitari.

                 Les forces del NO, s'agafen a les declaracions de dirigents de la UE, que venen a dir, el que ells volen sentir. El que no diuen es que es l'únic que poden dir, perque ningu s'enemistarà amb el govern espanyol, abans d'hora. El mateix serveix per les declaracions d'Obama, on algu volia que davant el rei d'Espanya i sense saber el resultat del 27S, es pronunciès a favor d'una Catalunya independent ?. Però, es igual, tant se val. Encara que Catalunya fos expulsada, tornaria a entrar ràpidament, perque a ningu li interesa una Catalunya a fora. Ni tan sols a Espanya. L'argument dels tractats de la UE, cau pel seu própi pes, perque no són pocs, els que es cambien en 24 hores, si es necesari. Un altre tema, en el que no entraré ara, es que si no ens reconeixen com a país, com ens poden expulsar ? I si ens reconeixen com estat, seràn capaços d'expulsar-nos ?.

                  Pel que fà al tema de les pensions, no només es una mentida, sino que es ser miserable, perque es busca ficar la por al cos de la gent gran, que malauràdament, alguns han patit molt durant anys, la dictadura de la por. I es més miserable encara, quan aquets arguments són mentida, perque, tal i com esta el sistema de pensions de la S.S., el cobrament de les pensions va en funció de la gent que treballa, i ara per ara, el porcentatge d'atur espanyol, no està per llençar coets ni tan sols millor que a Catalunya. Per tant, si les pensions catalanes estàn en perill, les espanyoles agonitzen. Alguns informes, aseguren, que més enllà del 2020, la bossa de reserva s'haurà fos.

                  Em fa molta gracia també, quan diuen, que l'últim any, ens han pagat als proveidors, entre ells a les farmàcies, a través del FLA. Sel's oblida dir peró, que aquest FLA, es financía amb diners aportats per les autonomíes, i si bé es cert que Catalunya ha rebut uns 5000 M € del FLA, ( a retornar amb interessos), no es menys cert que Catalunya va tenir un dèficit reconegut pel ministeri d'hisenda espanyol de 8000M €. Si fem quatre numeros, veurem, que amb els 8000M€, que paguem i no tornen, ens hauriem estalviat de demanar els 5000M€ del FLA, i els seus interessos. Als proveídors, i les farmàcies, ja ens les pagarem nosaltres.

                    Per últim, només vull recordar, les lleis de caire social, que ha intentat desenvolupar la generalitat i han quedat suspeses pel TC, davant els recursos, presentats pel govern del PP, com la que volía evitar el tall de subministrament de serveis bàsics, a gent que no els podía pagar. Molts acusen a la Generalitat, de no haver governat per resoldre els problemes reals de la gent, però, no diuen o no volen dir que, sense eines, no es pot governar. Tot alló que s'ha intentat fer des de Catalunya, s'ho ha carregat el govern central. I estem d'acord,que la independència no es el paradís ni molt menys, però ens donarà les eines necesàries. Amb les eines adecuades, fer una "bona feina", dependrà de nosaltres. Ara depén d'altres.

                                                                                                   Ànec  Lluc