divendres, 8 d’abril del 2016

Tres no pacten....si dos no volen...

              Aquest dijous a la tarda es va celebrar la tan esperada reunió a tres bandes entre Psoe, C's i Podemos per mirar d' arribar a un acord que permeti a Sànchez ser president del govern i evitar unes noves eleccions. Pel que sembla però, la reunió va acabar com " el rosari de l' Aurora", cosa que per altre banda tothom mes o menys ja s' esperava, sobretot després de l' enganxada que van tenir la tarda abans al Congrés Iglesias i Rivera quan es van fer retrets mutus, sota la mirada sorpresa de Sànchez. No semblaven les millors condicions per començar una negociació.

               Val a dir que aquesta reunió a tres ha estat promoguda per un Psoe que segueix entestat a fer un govern amb Podemos però sense trencar l' acord que ja va signar amb C's i que fins ara no li ha servit per res. El Psoe va posar com a condició per iniciar qualsevol negociació anar acompanyat del seu soci C's i respectar l' acord que tenien amb ells. Iglesias va deixar clar que tot i que no entenia aquesta condició ells estaven disposats a parlar amb tothom. Finalment Sànchez i Iglesias es van reunir després de Setmana Santa on Sànchez hauria proposat aquesta reunió a tres bandes. Pel que fa al tema català, que es una linia vermella per C's, Psoe i C's el deixaven "aparcat" en mans del Psc i EnComú-Podem. ( O sigui marejar la perdiu.).

                C's va acceptar aquesta negociació a tres però ja avisava que si es tocava un sol punt del seu acord amb el Psoe, s'aixecaria de la taula. Podemos va arribar a la reunió amb un document amb 22 mesures que C's no ha pogut acceptar, perquè i segons com ha explicat el seu portaveu en roda de premsa vulnera l'acord que tenen ells mateixos amb el Psoe. Així doncs va deixar clar que veia gairebé impossible un acord amb Podemos.
Podemos va declinar fer declaracions al sortir de la reunió al·legant que Iglesias s'havia de reunir amb els seus per prendre alguna decisió.
El Psoe tot i reconeixer que l' acord sembla molt difícil, no acaba de tancar del tot la porta i confia en tornar a reunir-se per mirar d'arreglar-ho. De tota manera i encara que finalment s' arribes a un acord que permeti investir Sànchez no sembla que el govern que surti d'aquesta negociació in-extremis tingués gaire estabilitat. Tot dependrà de l' interès que tinguin uns i altres a que hi hagi noves eleccions.

                                                                                                          Ànec  Lluc