dissabte, 2 d’abril del 2016

Viure com un Rei .......

                                                                               
                                                                     


             Aquest any el rei d' Espanya Felip VI ha decidit augmentar el sou de la "Família Reial" en un 1% i per tant "només" guanyarà 236.544 € bruts - de fet son els que cobrarà, perquè una cosa es cobrar-los i un altre guanyar-los - ; la reina Letizia en cobrarà 130.093 € . Si tenim amb compte que totes les despeses com la casa, el menjar, la llum, l' aigua, la roba, els viatgers, les vacances etc. corren a càrrec de l'estat - o sigui que li paguem entre tots - trobo que es un sou que no esta gens malament. De tota manera i si es veuen amoïnats per arribar a fi de mes sempre poden anar a casa dels pares - com han de fer moltes families - , que s' han "jubilat" amb una paga de 189.228 € l' ex-rei Joan Carles i 106.452 € la ex-reina Sofia.

             També ha transcendit que Felip VI i els seus s'hauran d' estrènyer el cinturó perquè a partir d'ara, fruit de la llei de transparència auto-imposada per la propia casa reial, els regals que rebin seran entregats a Patrimoni Nacional. Així s' ha fet publica també una llista amb 326 regals que els reis van rebre al llarg de 2015 i que ja han passat a mans de Patrimoni nacional. Entre aquests regals hi ha la col·lecció de llibre i DVD de Joc de Trons que Pablo Iglesias va regalar a Felip VI. Bolsos, arracades i corbates, pals de golf o pilotes de basket figuren a la llista d' obsequis.
Segons aquesta llei de transparència els reis només es podran quedar els regals que rebin a títol personal i sempre que no superin els límits del que es considera com " us social de cortesia" - que aquí suposo que hi entra tot allò que hi vulguis fer entrar - . ( No sabem si el iot "Fortuna" i els dos Ferrari que va acceptar el rei Joan Carles, aixi com viatges o safaris de luxe es consideren com "usos socials de cortesia. ) -.

               Per altre banda tampoc sabrem els regals "sotamà" que a bon segur reben ni tampoc sabrem les comissions que s' emporten a paradisos fiscals. Només cal veure els xanxullos del cas Noos per adonar-nos que aquesta gentola faran el que els doni la gana i per moltes lleis de transparència que facin ens ensenyaran només allò que els interessi. Seguiran vivint "amb l'esquena dreta" i com un rei.


                                                                                                    Ànec  Lluc