dimecres, 1 de febrer del 2017

Carta oberta a qui no recull la m..... de gos.

            Aquesta carta oberta, va dirigida a tots aquells que tenen un gos o gossa, i que quan els treuen a passejar o a fer les necessitats, els importa una "merda" (amb perdó) deixar la "ídem" al mig del carrer, sense recollir-la.
               Tenir un gos o gossa pot arribar a ser molt maco, com qualsevol altre mascota, però aqui em centraré amb els goss@s donat que són els que traiem a passejar, tot i que hi ha vegades que sembla que siguin ells qui ens treuen a nosaltres.
               Fa un any i mig més o menys que la "phoebe" una gossa de raça beagle, va arribar a casa nostra. Dic va arribar perquè de fet va venir des de Cadis que es d'on la varem comprar. (Aleshores desconeixíem el tema de les protectores i les adopcions). Doncs bé, des de que va arribar li varem agafar afecte i ja ha arribat a ser un més de la família......Però bé anem per feina.
               Des d' el primer dia li varem comprar el plat de menjar, l'abeurador, el pinso, el collar, la corretja, alguna pilota i.......unes bosses de plàstic semblants a les de les escombraries però petites que serveixen per ficar les"cacones" del teu gos i llençar-les a la paperera. N'hi ha de tots els colors amb dibuixets, perfumades, etc. per tots els gustos. Quatre rotllos de 20 bosses cada rotllo valen 1,5 €. Per tant una ruïna tampoc és.
El "mecanisme"de les bosses no és gens complicat. S'agafa una bossa i s'obre : fiques la mà a dins com si fos un guant, és recull "l'objecte " en qüestió i tot seguit li dones la volta com a un mitjó i patapam ja la tens al fons de la bossa ; hi fas un nus i la llences a una paperera o contenidor. És senzill, fàcil, net i respectuós amb la resta de ciutadans,que no tenen perquè anar esquivant ni molt menys trepitjant res.Aquest petit gest, ajudaria a mantenir les ciutats més netes, respectaríem a la resta de ciutadans i als que tenim gos no ens titllarien de porcs, perquè no hem d'oblidar mai que el "marrà"no és el gos si no l'amo.
               El desitjable seria que hi haguessin llocs destinats als gossos a cada barri i no em refereixo als pipi-can que a vegades es difícil que l'aconsegueixi fer servir l'animal degut al disseny que tenen, si no a espais grans tancats on es pugui deslligar els gossos i allà saltin corrin i facin el que han de fer sense molestar a ningú però fins que això passi procurem ser més nets que tampoc costa tant.
               
Diuen que el gos és el millor amic de l'home i potser és veritat,però el que és segur és que hi ha molts homes que no són el millor amic per al seu gos.

                                                                      Ànec  Lluc