dijous, 17 de setembre del 2015

N' hi ha prou amb 68 escons.......

                                                                               


               N'hi ha prou amb 68 escons....No es pregunta, sino afirmació. A mesura que s'acosta el 27S, va quedan clar que aquestes eleccions no són unes eleccions autonómiques més, si no que fins i tot els que deien que eren autonómiques ordinaries, per escollir un parlament, i un govern, ja reconeixen obertament que aquest any, tenen un caire excepcional.

                Ves per on, ara, els partidaris de seguir amb Espanya, i un cop comprobat, que la cosa va de debó, començan a dir, que per poder declarar l' independència, no n'hi haura prou amb guanyar en escons al parlament, si no que s'ha de guanyar en vots. Doncs d'això, res de res.De de Catalunya, s'ha provat de que ens deixesin fer un referèndum, que es, on es compten vots. En un referèndum, només hi ha dues opcions, el SI, o el NO, i per tant, es fàcil de poder comptar vots.
Degut a les reiterades negatives del govern espanyol, a autoritzar aquest referèndum, el govern català, ha hagut d'avançar les eleccions autonómiques. Quan Artur Mas, va fer la convocatoria, la va fer com unes eleccions normals i ordinaries, per tal, que el PP no la pugues impugnar davant el Tribúnal Constitucional.

                Des d'aleshores, mentre que els partidaris del SI, remarcaven el càracter plebiscitari del 27S, mentre que els altres ho negaven, argumentan, que eleccions plebiscitaries, no existeixen, en el marc juridic espanyol. Des de fà unes setmanes, quan les enquestes, cuinades o no, pronostiquen una majoría absoluta, de Junts Pel SI, i La Cup, els unionistes, després d'acceptar el càracter plebiscitari del 27S, han canviat el discurs, i ara ja demanen, que la victoria ha de ser en % de vots. " Pues va a ser que no ". Ja que són ferms defensors de la llei, la constitució i la democràcia, no ens podràn negar que amb 68 escons al parlament, o sigui, majoría absoluta, es pot tirar endavant el full de ruta cap a l'independència. Perque si amb 68, no es pot fer, voldría dir que els altres 67 s'han imposat a la majoría, i això, si que no sería democràtic oi ?

                El president Mas, li va deixar ben clar a Ana Pastor, a l'entrevista que li va fer a la SextaTV, ( i li va repetir dues o tres vegades, ), que està disposat a canviar les eleccions per un referèndum, per poder comptar vots, però com que no ens el deixen fer, es compten escons, i la majoría guanya. En aquest cas, són 68.

                 No serè jo, qui negui, que, sobretot, per aconseguir suport internacional, sería millor una victoria ample, en escons i amb vots, però, que no ens hi capfiquem, que amb 68 escons, n'hi ha prou. Tot el que vingui de més, servirà, perque la nostra postura sigui més forta i es reconegui internacionalment, el nostre dret de ser lliures.

                                                                                                   
                                                                                                Ànec  Lluc