dimecres, 2 de setembre del 2015

Carta oberta a Felipe Gonzalez........

                                                                               


                      Estimat, (o no), Felipe Gonzàlez: Aquesta és la meva resposta, a la carta que vas públicar al diari " El País", dedicada als catalans, entre els cuals m'hi trobo jo. Està en català, però quan vinguis a fer campanya pel 27S, l'Iceta t'en pot fer cinc centims.

                      Comences dient que fa dues dècades que has recuperat la senzilla condiciò de ciutadà, tot i compromés amb el nostre destí comú. Doncs, ni tú, ets un sencill ciutadà, ni el nostre destí ha de ser, per força en comú. A partir d'aqui, demostres que, o bè menteixes, o bè no has entés res, del que passa a Catalunya. Et dirigeixes als catalans, perque no ens deixem "arrastrar", a una aventura il·legal, i irrespònsable que possa en perill la convivencia entre els catalans i els espanyols, com si els catalans fossim uns babaus, que ens deixem entabanar pel primer que arríba. El fet de que hi hagi, uns catalans que volguin "només" ser catalans i altres que a més també volguin ser espanyols, no té perque trencar la convivència entre ningú; és vota, i la opciò guanyadora, "va a misa". D'això se'n diu Democràcia, però crec que vosaltres en teniu un altre concepte.
Dius, que creus, i sempre has cregut, que estem molt millor junts, però convindràs amb mi, que això només és la teva opiniò, que és igual de bona que la meva, que, ves per on, és totalment la contraria. Per això, es fan votacions, per triar, entre una o l'altre.

                       Atribueixes a Artur Mas, la idea de desconectar d'Espanya, quan la realitat és que Mas no ha tingut més remei, que pujar al carro de l'independentisme, per no quedar "fora de joc", com li ha passat al Psc, que ha quedat en un no res. Menteixes quan dius que la independència fracturaria la societat catalana. En tota democràcia, hi ha unes majorìes i minories, i les minories han d'acceptar el que volen les majories. Menteix, encara més, quan diu que aquesta fràctura ja és nota al carrer, perque s'esta posan limits a la seva llibertat. Si algú, pateix aquesta manca de llibertat, som precisament els catalans, ja que el govern central, ara del PP, retalla, i prohibeix tot el que pot, mitjançant el Tribunal Constitucional. Vull recordar també, que, el seu Psoe, de la mà d'Alfonso Guerra, es va "raspatllar", l'estatut que ZP, va dir que respectaría.
Dius que desconectariem de la Constituciò espanyola, que garanteix l'autogovern. Aquest és un autogovern trampòs, perque és decideix des de Madrid, i com va deixar calr Montoro fà quatre dies al congrès, els catalans mai tindrem la majoría suficient per cambiar-ho.
Dius també, que desconectariem d'Europa, i quedariem aíllats, en una aventura sense pròposit ni ventatges per ningú. Desconectariem de la dimensiò iberoamericana, quan no fa gaire, alguns paísos han mostrat interés i respecte pel proces català. Mentides i més mentides, que només s'aguanten amb l'argument de la por. És a dir, el mateix que han vingut fent, PP, C's, UPiD, i tota la caverna mediàtica de l'estat.

                     Tornes a tractar-nos de babaus, quan dius que Mas ens vol portar a una via morta per Catalunya, i afirma que ens vol fer desconectar d'Espanya. Dius que preguntem a les empreses, que en pensen d'aquesta desconexiò. Quan anomenes empreses, et refereixes a Gas Natural ?

                     Parles molt de legalitat, i fer cumplir la llei, però al mateix temps dius que Espanya no és trencarà, sigui el que sigui el resultat electoral. Home, això molt democràtic no ho sembla.
Reconeixes però que no estas d'acord amb l'inmovilisme,del govern de l'estat, tancat al dialeg i a la reforma, ni amb els recursos davant el TC, però això no justifica que s'hagi de trencar la llei. Doncs ja ens explicaràs com ho hem de fer. Els catalans ho hem provat de totes maneres, i sempre hem topat amb un mur a l'altre banda. El teu Psoe, s'ha manifestat de la mateixa manera que el PP, i per tant, l'única manera de canviar la legalitat, es trencarla.

                    Per acabar, et donarè un consell. Abans de donar lliçons, de no sé ben bé que, als catalans, faries bé en aclarir qui era Mister X, en l'assumpte dels GAL, que mai s'ha acabat d'explicar, tot i que el teu ministre de l'interior, i tota la cupula policial, acabés a la presò. També hauries d'aclarir, que va pasar amb les empreses de Rumasa, que vas expropiar a Ruiz Mateos, amb les que mesos després, empresaris amics teus, van fer el gran negoci.
Cas que no volguis donar explicacions, valdria més, que et limitesis a ser un "gerro xinés", com tu mateix vas definir als ex-presidents, ( que per cert, deveu ser de la dinastía Ming, per lo cars que sou,), i no badar boca. Gaudeix de la jubilaciò daurada, que et posibilita el sou d'ex-president i el d'asesor de Gas Natural, que algun dia, ens explicaràs, de que carall, els assesores.


                                                                                             Ànec  Lluc


P.D. : Això de crear la fundaciò "Felipe Gonzalez", per l'estudi de la figura de "Felipe Gonzalez", és el "top" de l'egocentrisme. De president, tú mateix i com a secretaría poses a la filla i aixi " tot queda a casa".Això si, la subvenciò de l'estat que no falti........Ahora vas y lo tuiteas.