dilluns, 7 de març del 2016

Psoe + C's fins que les urnes els separin ...... "Por el Cambio"

                                                                               
                     


              Després de les dues sessions fallides d' investidura del Psoe on només va comptar amb el suport de C's fruit de l' acord signat amb Rivera, totes les formacions van anunciar que a partir del dilluns 7 de març començava un altre període de negociacions per fer govern i evitar les eleccions electorals, que almenys de portes enfora ningú vol.
Malgrat aquesta predisposició a negociar entre tots, menys amb els independentistes catalans a qui ningú ha trucat de moment, el Psoe va voler deixar clar que el seu pacte amb C's seguia vigent i per tant a qualsevol taula de negociació hi aniria de acompanyat de C's. Es a dir que Psoe i C's negociarían junts amb aquelles formacions que vulguin fer possible un govern i sempre tenint com a punt de sortida de la negociació el document de l'acord Psoe-C's.
A mes han començat a sortir de d' el Psoe veus no oficials que deixen caure que en cas de que Podemos no s'avingui a un acord ja sigui votant en contra o amb una abstenció, els socialistes es poden replantejar el suport que donen als ajuntaments del canvi en diverses ciutats espanyoles. Fonts de Podemos veuen en això una amenaça i ja han manifestat que aquest no es el millor camí per començar a parlar. Pedro Sànchez ho ha desmentit però.......

              El PP per boca de Mariano Rajoy ha dit que te previst trucar a Pedro Sànchez per intentar obtenir el seu suport, ara que ell ha fracassat en el seu intent de formar govern. També ha dit que si Sànchez va a la reunió amb el que ara es el seu soci - en referència a Rivera - els rebrà igualment perquè ell no te cap problema amb C's. Dit això ha retret que la formació taronja faci costat al Psoe a l' hora de carregar-se la "bona feina" feta pel PP aquests darrers quatre anys i que considera que el fet que Psoe i C's vagin junts a negociar es un frau electoral perquè no es van presentar junts a les eleccions.

               Izquierda Unida han estat els primers en dir que en cap cas donaran suport i ni tan sols seuran a la mateixa taula on hi sigui C's. No entenen perquè el Psoe ha d'anar de la ma de C's i partint de l'acord que tenen entre ells. Consideren que es posar condicions a una negociació que hauria de començar de zero.

               Rivera ha explicat que el partit ha ratificat aquesta negociació conjunta amb el Psoe però ha deixat clar que aquesta negociació ha de partir de la base del document que ja existeix. Estan oberts a millorar-lo, afegir-hi el que calgui o variar-ne alguns termes.

               El Psoe insisteix una i altre vegada que ells - quan diuen ells, ara ja parlen per Psoe/C's - son el govern del canvi i acusen a Podemos de trair als seus votants que volen precisament aquest canvi. També responsabilitzen a Podemos del fet que Rajoy segueixi sent president - en funcions - del govern.

                Avui Patxi López es es reuneix amb el rei per comunicar-li que Sànchez no ha estat capaç de formar un govern i per tant li toca moure fitxa per veure si encarrega fer govern a un altre candidat o esperar a veure si algú reuneix els suports necessaris per fer una investidura possible.


                                                                                                        Ànec  Lluc