dimecres, 23 de novembre del 2016

Enric Millo : Corre, corre que te pillo....

              Amb el nou executiu de Rajoy ha arribat també el relleu a la delegació del govern d' espanya a Catalunya.Maria de los Llanos de Luna ha deixat el càrrec a un vell conegut dels independentistes i membre del PP Català per Girona Enric Millo.
Millo va començar a la política coma dirigent d' Unió Democràtica i va ser diputat al parlament de Catalunya per CiU fins al 2003. Al 2003 quan va quedar fora de les llistes al parlament es va passar al Partit Popular. ( Les "males llengües asseguren que va demanar entrar a ERC i no el van deixar tot i que ell ho nega.) Al 1998 va votar a favor del dret a l'autodeterminació de Catalunya. ( Com deia Groucho tinc unes idees però si no t'agraden les canvio.)
En la presa de possessió que ha tingut lloc aquest dilluns i acompanyat de la vicepresidenta espanyola Soraya Sàenz de Santamaria ha manifestat que la seva etapa a la delegació del govern es caracteritzarà pel diàleg que ja va anunciar Rajoy. Es va comprometre a tenir la ma estesa als ajuntaments i al govern català sempre sota el respecte de la llei. Soraya S.S. ha dit que Millo ha de ser el canal de comunicació entre la societat catalana, els poders catalans i el govern d' espanya. També ha anunciat que tindrà un despatx a la seva disposició al costat del d' Enric Millo i que vindrà sovint a la capital catalana per desplegar el que Rajoy anomena "carpeta catalana".

              Malgrat tot i escoltant les declaracions que ha fet Enric Millo a RAC1 sembla que la "Operación Diálogo " es només una estratègia de cara a la galeria per donar la imatge de que el govern espanyol vol dialogar. Pel que fa al referèndum ha deixat clar que el govern espanyol " No Pot deixar que es faci i no es partidari de canviar la constitució per fer-lo possible. Tampoc te intenció de retirar les 283 denuncies interposades als ajuntaments per Llanos de Luna per les estelades i ha dit que el que s'ha fet fins ara s'ha fet be. Troba que la judicialització de la política es justifica per uns fets que provoquen reaccions i de Francesc Homs ha dit que " sabia que el que feia, (posar les urnes) era il·legal. Per acabar-ho d'arrodonir ha dit que troba a faltar un espai per l'exercit al Saló de la infància.

             Tot això de la " Operación Diálogo " no es mes que una pastanaga que ens voldran vendre tota la caverna mediàtica d' allà i els " cagadubtes " d'aquí. Ara ens diran que els 46 punts que Puigdemont va entregar a Rajoy es poden discutir i negociar excepte el referèndum. Fins i tot Rajoy ha dit que podria portar a BCN un consell de ministres. Tot un canvi de tàctica amb l'immobilisme que ha caracteritzat al govern del PP els últims anys. Malgrat però de tot aquest afalagament, promeses de diàleg i de bon rotllo, no ens enganyem : el PP seguirà fent servir el TC per tombar tot allò que tingui a veure amb el procés i per tant, nosaltres hem de seguir el nostre camí sense deixar que ens entabanin amb els cants de "sirena " d'un Enric Millo que a Catalunya ja coneixem prou be.



                                                                                                                 Ànec  Lluc