dilluns, 21 de novembre del 2016

Es pot fer ara ?....Si, i abans també.

                                                                       


          Amb el lema " Es pot fer ara " aquest 19 de novembre l'auto-anomenada esquerra progressista han convocat una manifestació per  demanar a la generalitat que faci uns pressupostos mes socials. Psc, CSQP, Cup, C.C.O.O i Ugt s'han aplegat darrera la pancarta que dit sigui de pas no feia esment a l'espoli que pateix Catalunya. Estrany oi ?. Doncs potser no tant, si el que es busca es confrontar les reivindicacions socials amb la independència. Estem farts de sentir que el govern de JxSí prioritza la qüestió sobiranista a la social. Cal recordar que els pressupostos presentats al juliol per la generalitat per 2016 eren mes socials que els que finalment s'han hagut de prorrogar de 2015, perquè els mateixos partits que ara fan aquesta demanda els van rebutjar de pla. Aquells pressupostos van estar elaborats per l'equip del vicepresident Junqueras a qui van acusar de cedir als desitjos de CDC. Van titllar ERC de ser "marionetes" en mans de Convergència i malgrat destinar 900 milions mes a despesa social ni tan sols es van poder discutir en seu parlamentaria. Ni un retret, ni una sola al·lusió a l'espoli econòmic que pateix el poble català per part de l'estat espanyol. La culpa sempre es només de la " burgesia catalana ".

          Segons els organitzadors s'ha de pressionar al govern perquè prioritzi l'atenció a la gent a fer quadrar els números. Han demanat un gir a l'esquerra per fer front a les situacions de pobresa, fent polítiques d'ocupació i industrials. S'ha de fugir dels equilibris pressupostari i de l'aritmètica parlamentària per fer uns pressupostos d'emergència social. Fins aquí tots hi estem d'acord.
El problema es " COM " es paga tot això. Que no quadrin els números ?. Els "quartos"no cauen del cel ni creixen als arbres i de moment depenem dels que ens envia Madrid. Ara demaneu apujar impostos per recaptar unes engrunes mes enlloc de demanar que el pa sencer es quedi a casa. Si no es fan quadrar els números qui pagarà el deute ?. Tal com va dir Junqueras s'han de fer uns pressupostos socials però alhora han de ser realistes perquè si no es fer volar coloms. Clar que tot s'hi val per anar contra un govern, que recordem es de transició cap a la independència.
Fa gràcia veure a C.O.C.O i Ugt demanant a la generalitat polítiques d'ocupació per una feina digna però no han fet res contra la reforma laboral del PP que tants drets laborals s'ha carregat. Reforma laboral per cert que han aprofitat tots dos sindicats per fer acomiadaments als seus organigrames.

          Si de debò es volen tenir uns pressupostos socials demanem tots plegats la independència. Només quan " tinguem tot el pa " es podràn repartir mes llesques a cada partida, però potser alguns perdran el seu "modus vivendi " i altres les sucoses subvencions que reben de l'estat.



                                                                                                              Ànec  Lluc