dimecres, 16 de novembre del 2016

Colau aprovarà el pressupost per decret......

             Aquesta vegada Ada Colau i el seu equip de govern de BcnEnComú i PSC, no ha pogut aprovar els pressupostos. L'oposició en bloc, fins i tot la CUP ha votat negativament aquests pressupostos. Des de l'equip de govern Gerardo Pisarello ha declarat que els grups de l'oposició ja havien pres la decisió fins i tot abans de veure els números i no han volgut ni tan sols negociar-los. Malgrat això també ha manifestat que els pressupostos tiraran endavant "SI o SI", fent us de la llei que permet aprovar-los en minoria vinculant els pressupostos a una qüestió de confiança per evitar que els ajuntaments quedin bloquejats. Aquesta es una mesura, que encara que es del tot legal, diu molt poc del tarannà dialogant i participatiu de que fa gala sempre el partit d'Ada Colau i que l'hauria de diferenciar de la resta de partits. Pisarello ha justificat l'ús d'aquesta mesura,que ja va fer servir Xavier Trias en el seu moment a la predisposició que segons ell, tenia l'oposició de votar "NO".

             CiU ha acusat a BcnEnComú de voler donar la imatge de màrtir i presentar a l'oposició com el dimoni i de no voler dialogar, quan des del primer moment des de CiU van tenir clar que l'equip de govern no tenia cap intenció d'arribar a cap acord amb CiU.
Alfred Bosch per la seva banda ha declarat que ha estat el govern qui ha obligat a ERC a votar contra els pressupostos per l'incompliment dels acords subscrits i no volen acceptar la reciprocitat entre els pressupostos de BCN i del Parlament. També s'ha queixat de que "mentre el govern diu que la voluntat es dialogar, la realitat es la contraria".
La CUP ha avisat al govern que ja no els pot demanar mes actes de fe, i ha reconegut que després de votar a favor de dues ordenances i dues modificacions de pressupostos, al seu parer BCN s'ha convertit en allò que venien a combatre.

               Així doncs, tal i com estan les coses Ada Colau ha de signar el decret que obri el termini de 30 dies d'exposició pública d'aquests pressupostos, per deixar clara la intenció del govern municipal d'aprovar-los tot i que hagin estat rebutjats a la comissió. A partir d'aquí el ple els sotmetrà a votació, vinculant-los a una qüestió de confiança, que en cas de no guanyar-la obre el termini d'un mes perquè els grups de l'oposició presentin un candidat alternatiu i una moció de censura amb majoria absoluta,( 21 regidors). Si cap grup presenta aquest suport, els pressupostos quedarien aprovats automàticament, però deixarien en evidència l'aïllament social i polític de la formació d'Ada Colau.



                                                                                                        Ànec  Lluc