dijous, 21 de maig del 2015

L' Estelada.....arma de destrucciò masiva...



               Molts pobles i ciutats de Catalunya, van decidir colocar als seus ajuntaments, escoles i fins i tot parcs de bombers, l'estelada al costat de les altres banderes " oficials ".Va ser una decisió voluntaria i individual a cada ple dels ajuntaments, de cada una de les escoles i cada parc de bombers entre altres edificis públics. Tanmateix,a molts pobles, va ser el ple corresponent el que va decidir colocar l'estelada amb un màstil, a l'entrada del poble.

               Ara que s'acosten les eleccions municipals del 24 de Maig,i tot que diuen i insisteixen un i altre cop que no tenen res a veure ni amb el procés ni amb la independencia de Catalunya sembla ser que hi ha gent que pensa que els sol fet de que hi  hagi una estelada penjada al ajuntament o a l'escola pot fer canviar la intenció de vot d' algú.

               Fa pocs dies,Societat Civil Catalana,va presentar davant la Junta Electoral Central, la petició de que és despengin totes les estelades que onejant en llocs públics d'arreu de Catalunya, per la posible repercussió en els resultats de les eleccions. La Junta Electoral Central, els va donar la raó, i ha dictat l'ordre perquè les estelades és despengin. Tot i que en un principi, la Generalitat no va deixar clar si pensava acatar l'ordre o no, sembla que ha instat als alcaldes perquè les retirin, abans de que ho hagin de fer els mossos.
Al meu parer,haurien de deixar que fossin els mossos els que les retiressin,perquè quedes molt clar que no acceptem aquesta ordre de bon grat.També seria una primera mostra de desobediencia,que tard o d'hora s' haurà de produir.

               El partit popular,com no podia ser d'un altre manera ha aplaudit la mesura, apelan al dret democràtic.Tant Psc com Ciutadans també s'han mostrat satisfets amb l'ordre de despenjar les estelades per evitar que puguin alterar els resultats.
Curiosament cap d' aquests partits va dir res,quan pocs dies abans d'unes eleccions autonòmiques,és va fer públic un informe sobre uns comptes a suissa, atribuïdes a Artur Mas, que mai és va poder provar la seva existencia, i ni tan sols el ministre de l'interior Fdez. Díaz va ser capaç de justificar,ni de trobar qui l'havia fet. Allò si que va poder influir en el resultat de les eleccions,però no va pasar res,ni és van demanar responsabilitats a ningú.

                Queda clar que,els que tant prediquen la convivencia i els drets democràtics,l' únic que busquen és l' eliminació dels símbols catalans.Els fa mal als ulls,tot allò que té a veure amb Catalunya, tot i que diuen que son catalans.No seré jo qui atorgui carnets de bons i dolents catalans. Senzillament perquè no és català qui no s'estima Catalunya.

                 El cercle català de negocis, ha denunciat símbols franquistes que encara podem trobar als nostres pobles i ciutats.Han presentat un llistat de més de 300 símbols que també haurien de ser retirats abans de les eleccions.A dia d' avui no he sentit que la Junta Electoral Central hagi ordenat la retirada i tampoc he escoltat que ni SCC,Psc,PP o C's s'hagin sumat a aquesta petició,ni que sigui per defensar els drets democràtics.

                 Com a contrapartida a aquesta "obligació espanyola " de retirada d'estelades, l' ANC ha fet una crida perquè omplim els nostres balcons d'estelades. Jo ja n'he penjat una a cada balcó. Hem d'omplir els balcons d'estelades i el diumenge 24,hem d'omplir les urnes de vots independentistes per fer callar unes quantes boques.

                                                                             Ànec   Lluc