dimecres, 3 de juny del 2015

Simbols nacionals.....o no....

                Molta gent s'ha sentit ofesa i ha mostrat la seva indignaciò arràn de la xiulada que va tenir lloc a la final de la copa del rei d'enguany, que és va celebrar a l'estadi del F.C Barcelona el 30 de maig. La pitada va tenir lloc quan va començar a sonar l'himne d'espanya amb mutiu de la presencia de SSMM el rei d'espanya Felip VI.

               Des de que és va saber que els finalistes serien el Barça i el Bilbao, tothom donava per fet que la xiulada tindria lloc, ja que existien dos precedents, al 2009 i 2012, quan ja és va produir una atronadora xiulada. Politics destacats del partit popular, com Esperanza Aguirre o Mª Dolores de Cospedal és van encarregar de escalfar l'ambient, dient que en cas de produir-se una xiulada, fora convenient desallotjar l'estadi, o suspendre el partit. Els ultims dies, és van arribar a fer campanyes per intentar evitar que és xiulès, però només van aconseguir l'efecte contrari. El govern espanyol, enlloc d'anar a l'arrel del problema, i preguntar-se el perque hi ha una part de la societat que no considera aquets simbols com a seus, l'unic que ha fet, ha estat amenaçar amb dures sancions, als equips, a la federaciò, a les entitats que han promogut la xiulada, és a dir a tothom. Segueix fent el mateix que porta fent el govern Rajoy tota la legislatura, que és amagar el cap sota l'ala, i amenaçar i sancionar, i aixi no és resol res.Després, un cop consumat el fet, que tothom savia que pasaria, va emetre un comunicat qualifican el fet de molt greu, com una falta de respecte a milions de persones, i un ultratge al pais. Va ordenar al Comite antiviolencia a l'esport, que és reunis d'urgencia per estudiar posibles sancions. Al final, no han pogut sancionar a ningú, i han demanat més informaciò i traslladat el cas a la fiscalia per si es poden derivar responsabilitats penals. Al 2009, el jutge Pedraz de l'Audiencia Nacional ja va dir que no és podia considerar delicte,xiular l'himne ni al rei.

               El Partit Popular, mitjançant el seu portaveu Carlos Floriano, ha avançat que faràn els canvis legals que calguin, perque això no és torni a repetir. Molts posen com exemple a França, on sembla ser que, allà han legislat al respecte, prohibint els xiulets. No mencionen però, que als EEUU, que defensen la bandera a mort, la constituciò si permet cremarla. I és que això dels simbols és molt relatiu.

                En el cas concret de Catalunya, on sen's ha imposat l'himne, el rei, i la bandera, en detriment dels nostres propis, on sen's menysprea dia a dia, no deixàn que poguem escollir el nostre futur, la nostra bandera, el nostre himne, la nostra llengua, etc., és normal que mostrem el nostre desacord, amb tot allò que ve imposat des de fa molt de temps.
Per altre banda, ja ningú sembla recordar que la casa reial, va tornar a Espanya per desitg del dictador que va manar durant 40 anys. S'ha demanat moltes vegades, la celebraciò d'un referèndum per triar Monarquia i República, per ratificar o no la figura del Borbò, un cop superat el soroll de sabres que hi havia després de la mort de Franco. Mai s'ha acceptat de fer, com si la monarquia tingues de durar "pels segles dels segles". Per tant, és un simbol relatiu, perque pels republicans, dubto que ho sigui  gaire.

               L'himne espanyol, tampoc és pot considerar de tots els espanyols, ja que durant la Primera República ni la Segona va ser "La Marcha reial" l'himne oficial. Va ser Franco, altre vegada, qui el va oficialitzar en plena guerra civil. Després, no crec que sigui necesari dir, que tot ha seguit igual. Per tant, simbols ho són, però no de tots els espanyols, ja que mai han estat refrendats per les urnes, sino imposats SI o SI.

                De tota manera, i acceptan que aquets simbols siguin representatius d'una part molt important d'espanya, en democràcia és, o hauria de ser licit, que una part que no esta d'acord amb aquestes institucions, pugui demostrar i  manifestar de forma pacifica, les seves desavinences amb el poder establert, sigui en un recinte esportiu, o al carrer, fent ús de la llibertat d'expresiò. Si és prohibeix aquest dret fonamental del individu, llavors la democracia esdeve en una dictadura encoberta, on els ciutadans només dipositen el vot cada quatre anys a una urna, i qui te la majoria governa fent el que li dona la gana, ja que ni tan sols cumpleix el programa amb el que ha sigut escollit. ( Això és el que porten fent PP-Psoe, des de que és van fer aquesta democracia a mida.

                 Com s'acostuma a dir, si no vols pols, no vagis a l'era, i si és pensen que poden menysprear Catalunya constantment, i després venir aqui i esperar que els rebem amb els braços oberts, és que són més burros del que és pensen...Jo però, no ho crec; ans al contrari, ho tenen tot ben calculat, i saben que només atacan Catalunya, ja tenen mitja feina feta. Tant és la corrupciò, l'atur, la gent que passa gana....l'enemic són aquets catalans que xiulen l'himne i al rei.

                                                                                                      Ànec  Lluc 

P.D. : Per acabar, només diré que els que demanen respecte pels "seus" simbols, haurien de respectar que a mi no m'agradin o no estigui d'acord amb ells, i de la mateixa manera que ells els aplaudeixen, jo els puc xiular. Si el dissabte, haguesin estat més els aplaudiments que els pitos, la xiulada hauria passat desapercebuda, però com que va ser al inrevès, va ser atronadora, i si algu s'ha sentit ofès, ajoiagua....són coses de la democràcia.