dimarts, 9 de juny del 2015

Susana ........no te amb qui pactar......

             
                                                                         
           

               Han passat més de dos mesos des de que és van celebrar les eleccions andaluses, que van tenir lloc el 22 de febrer d'enguany. Tot i que no tocava fer-les, Susana Diaz del Psoe, va decidir avançar-les, per la perdúa de confiança en el seu soci de govern que fins aleshores havia estat Izquierda Unida. Susana Diaz va fer una campanya, amb la lluita contra la corrupciò per bandera. És dona la paradoxa, que el Psoe andalús, i la propia Junta, és trovaben enmig de l'escandol dels Eres, i dels cursos de formaciò, on molts alts càrrecs socialistes a la Junta, en exercicis anteriors hi estaven implicats. Entre aquets alts carrecs implicats, hi figuren dos expresidents de la Junta, Chaves i Griñan, que fins a la convocatoria d'eleccions van conservar els seus actes de diputat al parlament andalús, i ara tornen a ser a les llistes.
Susana, va defensar en tot moment, que aquets casos de corrupciò, van succeir,molt abans que ella arribes a la Junta, i que no permetria que és tornesin a repetir. Volia fer net, al partit i al govern andalús, perseguint tota mena de corrupciò, vingues d'on vingues.

               La " jugada " li va sortir bé, però només a mitges. L'electorat andalús, va castigar molt poc als socialistes, que tot i perdre uns milers de vots, van mantenir el nombre d'escons, que ja tenien. Susana Diaz, mostrava satisfacciò per haver pogut parar el cop, i mantenir a ratlla a Podemos, que és perfilava com l'alternativa d'esquerres. Malgrat el triunfalisme del primer moment, poc a poc, és va veure, que si bé havia guanyat les eleccions, li resultaria molt dificil, aconseguir els suports necesaris per ser investida presidenta d'Andalusia.

Descartat el partit popular, almenys en principi, i logicament Izquierda Unida, al Psoe de Susana no li quedava més remei que intentar pactar amb Podemos i C's, com a minim l'abstenciò dels dos partits, per aconseguir la investidura i governar, amb minòria, i aconseguir pactes puntuals després. Podemos va demanar un gir social al psoe per començar a negociar, a més de la destituciò fulminant de Chaves i Griñan. C's, tres quarts del mateix. No hi va haver acord, i s'han anat rebutjant una a una totes les votacions que marca l'estatut andalús. S'ha de tenir amb comte que tan podemos com C's, és mostraven cautelosos a l'hora de pactar, davant la proximitat de eleccions municipals i autonòmiques, on segons quins pactes, podien pasar-los factura.

               Un cop pasades aquestes eleccions municipals, i en funciò dels resultats obtinguts pels diferents partits, aquesta setmana, Susana ha avisat que podria ser la ultima,i que de no arribar a un acord, és convocaràn noves eleccions. El Psoe fa servir la "carta" de que són la força més votada, perque és faciliti la investidura de Susana Diaz. El PP, s'hi ha agafat de seguida i ha demanat al Psoe, el seu  suport a les alcaldies, on el PP ha estat la força més votada. Susana ha deixat clar, que no vol entrar en aquets "cambalaches", o sigui que la cosa no esta gens clara. Ciutadans, segueix demanan el "cap" de Chaves i Griñan, i de tots aquells implicats en casos de corrupciò. Per acabar-ho d'adobar, ahir és va produir la detenciò de 12 ex-càrrecs més de la Junta, pels cursos de formaciò, i la policia nacional, ha avançat, que els pròxims dies, és poden produir un centenar de detencions més.


               Per tant, i si no hi ha sorpreses d'ultima hora, tot apunta a que hi hauran noves eleccions a Andalusia, tret de que quan vegin novament el camí de les urnes, alguns tinguin por de perdre lo aconseguit fins ara, i s'avinguin a pactar, com a mal menor. Haurem d'esperar a veure que pasa, però ja fa més de dos mesos, des de que és van celebrar els comicis, i no se li veu cap altre sortida que noves eleccions.

                                                                                                        Ànec  Lluc