divendres, 11 de desembre del 2015

Votar "EnComú-Podem" el 20 D ?....... Si ets independentista no pots....

                                                                       
     


                Tothom sap de quin peu calcen PP-Psoe i C's pel que fa a la independència de Catalunya. Molts sabem també que "EN Comú-Podem es mou en el terreny de l' ambigüitat perquè no s'atreveix a manifestar-se clarament pel SI o el NO, i es queda en terreny de ningú. Els independentistes ho hauriem de tenir clar. Son la única formació que aposta pel referèndum peró també son la única formació que resta vots als partits sobiranistes.

               A les eleccions del 27 de setembre la formació de Pablo Iglesias, Podemos, es va presentar a Catalunya juntament amb Icv-Euia i Equo sota el nom de " Catalunya si que es pot". En aquelles eleccions ja van deixar clar que la seva candidatura no apostava per la independència de Catalunya si no per celebrar un referèndum acordat amb l'estat. Aquella candidatura va obtenir 11 escons al parlament, que ho podem qualificar de petit fracàs si tenim en compte que quatre anys abans, Icv n'havia aconseguit 13 en solitari. El 9 de novembre quan al parlament es votava la declaració de desconnexió amb l'estat espanyol signat per "Junts Pel Si" i la "Cup", els 11 diputats de "CatSiQueEsPot" van esgrimir unes pancartes demanant el referèndum. La reivindicació d'un referèndum i el dret a decidir es el que sempre ha defensat Pablo Iglesias des de la fundació de Podemos.

               Per les eleccions generals del 20 D, la formació de Pablo Iglesias a Catalunya repeteix la coalició d'esquerres amb Icv-Euia i Equo als que s'hi ha afegit "Barcelona En Comú" per aprofitar la popularitat d' Ada Colau, flamant alcaldessa de Barcelona. Aquest cop però concorreran a les eleccions amb les sigles de "En Comú-Podem". El programa electoral es el mateix de Podemos a nivell de l'estat amb la variació que en el de Catalunya hi han afegit a "corre-cuita" un punt on s'explica que es facilitarà la celebració d'un referèndum perquè els ciutadans de Catalunya puguin escollir l'encaix amb Espanya. En un primer moment aquest referèndum ni tan sols figurava al programa i si es va afegir va ser degut al enrenou a les xarxes socials. De tota manera preguntat el nº 1 per Barcelona Xavier Domènech, sobre que votaria en un hipotètic referèndum, no ha volgut contestar, com tampoc ho ha contestat Ada Colau. Si han manifestat en mes d'una ocasió que no son independentistes i per tant mes que per la independència estan per aconseguir un millor encaix dintre d'una espanya millor. El mateix Pablo Iglesias ha manifestat que ell esta en contra de la independència però d'acord en deixar votar als catalans. Joan Tardà d' Erc els ha manifestat que el referèndum ja es va fer el 27S i per tant es una pantalla que els independentistes ja hem passat.

               Per tant i com dic al titular els independentistes "No Podem" votar una formació que ha dit per activa i per passiva que no esta per la independència......Ah, i lo del referèndum es un brindis al sol perquè si ha de ser acordat amb l'estat espanyol es impossible perquè ni tan sols amb una majoria absoluta de Podemos a Madrid es podria fer, perquè es necessiten 2/3 del congrés i a curt o mitja termini ni de conya.


                                                                                                      Ànec  Lluc