dimecres, 2 de desembre del 2015

INDEPENDÈNCIA ......O AUTONOMIA

                                                                             
DILEMA 




                Fins no fa gaire, jo pensava que tothom tenia clar que les eleccions del 27S eren unes plebiscitàries per poder saber si el poble de Catalunya voliem la independència o no.
Aquestes eleccions venien a substituir el referèndum que l'estat espanyol mai ha permes fer, ni ho permetrà a curt termini argumentant que la constitució no ho contempla. Per aixó es va fer una llista conjunta entre CDC, ERC, Òmnium, Súmate, L' ANC, i alguns independents i es va dir Junts Pel Si. La Cup no es va voler sumar a aquesta llista i va optar anar en solitari però amb la independència com a punt principal al seu programa. Es a dir que el 27S hi havien dos bàndols ben definits: el del SI i el del NO. A la banda del SI com ja es sabut hi era JxS i Cup, mentre que al bàndol del NO hi eren el PP, Psc i C's, queden entre el SI i el NO Catalunya si que es pot. (Aquests encara no s'han definit i en diuen una de freda i una de calenta.).

                  Els del bàndol del SI queda clar que apostaven per la independència. JxS va fer un full de ruta en que si guanyaven les eleccions s'obriria un procés constituent amb un govern "transitori" d' entre 10 o 18 mesos, presidit per Artur Mas i que hauria de servir per fer efectiva la desconnexió amb Espanya i iniciar el camí que ens hauria de dur a la independència. A aquest govern podria entrar-hi la Cup, donat que el seu fi era el mateix: la independència. Això es el que pensàvem molts dels que vam votar JxS i molts dels que van votar a la Cup. Doncs ens vam equivocar de ple.

                   Els resultats del 27S van ser força bons pels independentistes perquè JxS va treure 62 diputats que si be es cert sumaven menys que els de la oposició que en tenien 63, els 10 que tenia la Cup donaven a les forces sobiranistes, almenys a priori, la majoria de 72 diputats al parlament. L'endemà de les eleccions van començar les negociacions de JxS i la Cup. Malgrat que la Cup insistia a dir un i altre cop que no investiria Mas com a president molts confiàvem que finalment arribarien a un acord per fer-ho possible. El 9N JxS i Cup van aprovar al parlament la resolució de desconnexió i desobediència que al govern espanyol i als partits de la oposició al parlament els hi va fer tremolar les cames. Malauradament l'alegria va durar poc i en la primera sessió d'investidura la Cup va votar amb el PP-Psc-C's-CSQP en contra de la investidura. A la segona sessió on només es necessitava que dos diputats votessin a Mas i els altres vuit s'abstinguessin la cup es va estimar mes tornar a votar amb els unionistes.

                   Els arguments per vetar Mas com a president han anat cambian amb els dies.Al principi era per no votar algú que tingués a veure amb les retallades i la corrupció obviant que la majoria de retallades venen imposades pel govern de Rajoy que controla els nostres calers. Per altre banda, per la única cosa per la que esta imputat Mas es per posar les urnes. També s'ha dit que Mas es un fre perquè altres formacions se sumin al independentisme, tot i que totes les altres formacions han dit que no son independentistes. A l'assemblea o debat que va fer ahir la Cup, ja es demanava a mes un pla de xoc de mesures socials i amb caràcter urgent com si el futur govern fos autonòmic i no per fer un procés constituent. Em de pensar que sense govern i amb Montoro ofegant-nos econòmicament l'únic pla de xoc que es pot fer es el de la pista d'autos de xoc de les fires.

                    Per tant tots els que pensàvem que el 27S eren unes eleccions per saber si volem independència o no estàvem equivocats. Tenien raó l' Arrimades, Albiol, Iceta i demés "fauna" quan deien que eren eleccions autonòmiques. La Cup prioritza un govern autonòmic d'esquerres per davant d'una República de tots. Ahir a Manresa, almenys en les imatges que s'han vist el que menys es cridava era independència. El que si es cridava era "convergència se'ns acaba la paciència". El tò emprat per alguns dels membres de direcció de la cup no va ser el mes adient per algú que diu que esta enganxat a la taula de negociació. La ultima proposta que han fet els de la Cup ja es de "traca". Enlloc de Mas proposen a Pi i Sunyer que ni tan sols es diputat.Quin serà el proper ? "Doraemon" o "Xin-Xan".

                   O la Cup es decideix d'una vegada si vol la independència o una autonomia governada per esquerres o no sortirem d'aquest atzucac que no condueix a res, perquè encara que finalment hi hagi  un acord entre JxS i la Cup serà un acord agafat amb pinces sigui amb Mas o sense com a president i els propers mesos no seran fàcils. Necessitem un govern fort com tots reconeixen, i sincerament no el veig gaire fort si es que al final n'hi ha.

                    Fa uns dies ha sortit un manifest signat per un grup de persones per donar un gir a l'esquerra al procés i apartar Mas de la presidència sense tenir amb compte que sense Mas es molt probable que es perdi a CDC, i sense CDC no hi ha independència. Si no s' entén això, les esquerres només podran aconseguir com a màxim un govern d'esquerres per governar l'autonomia. Es a dir un Tripartit 3.0 amb CUP+CCSQP i ERC si trenca Junts Pel Si i s'afegeix a una possible "confluència d'esquerres que per cert ja va fracassar en l'intent d'anar junts al 27S.

                   Si anem a eleccions al març es possible que haguem d' acontentar-nos amb continuar com una autonomia però el que es segur es que ens matxucaran, sobretot si tenim amb compte que el 20D es possible que repeteixi govern el PP, acompanyat del Rivera, i llavors si que...."cagada pastoreta".


                                                                                                     Ànec  Lluc

           P.D. : Espero equivocar-me al 100% i ben aviat pugui escriure un article celebrant l'acord entre JxS i la Cup no només per investir Mas si no per engegar el procés constituent cap a la República Catalana. M'omplirà "d'orgull i satisfacció" poder menjar-me totes aquestes paraules. Les patates ja les tinc a punt..........