dimarts, 7 de març del 2017

Circ Pujol: Aznar entra en pista.....

            El que va començar amb la confessió de Jordi Pujol i Soley, ex-president de la Generalitat, de que el seu pare li va deixar uns diners a Andorra, per si alguna vegada anaven mal dades, s'està convertint en un espectacle on s'hi barregen negocis, glamour, espies de "fireta", corrupció etc.. Tots vam poder escoltar la gravació que es va fer al restaurant La Camarga de Barcelona, on en el transcurs d'un dinar entre Maria Victoria Àlvarez, ex de Jordi Pujol Ferrusola i Alícia Sànchez Camacho la ex de Pujol jr. va confessar a la líder del PPcatalà que ella havia estat testimoni de com el fill gran dels Pujol portava bosses plenes de bitllets per ingressar-los a Andorra. Arran d'aquella gravació, feta per l'agència de detectius Metodo 3, va començar la investigació del cas Pujol. En un primer moment, Sànchez Camacho es va mostrar molt ofesa pel fet que l'haguessin gravat; fa poc hem sabut que la gravació la va ordenar ella mateixa, juntament amb Jorge Moragas, cap de gabinet de Rajoy i antic company de Vicky Àlvarez. Per tant, sembla que l' Alícia va donar "fals testimoni" a la comissió del parlament i davant la jutgessa que investigava el cas. En aquella comissió, Jordi Pujol ja va anunciar que si es sacseja l'arbre, poden caure moltes branques. En el transcurs de la investigació, s'han produït diversos escorcolls a casa dels Pujol-Ferrusola i a les dels seus fills, escorcolls mediàtics perquè es dona la circumstància que la premsa hi arribava abans que els policies encarregats de fer-los.
Durant la investigació han sortit tota mena de dades, algunes falses, altres desmentides, altres que segur que son certes. La feina la tindrà el jutge per destriar "el gra de la palla". S'ha afirmat que els pujol tindrien comptes a Suisa que poc després es va demostrar que era fals, i el ministeri de l'interior es va limitar a dir que desconeixia d'on havia sortit la informació. El jutge De la Mata ha imputat a Jordi Pujol i Soley i a la seva dona Marta Ferrusola per un delicte de blanqueig de diners i tot apuntaria a que tots els membres del anomenat "clan Pujol" van orquestrar durant molts anys una estratègia compartida i coordinada per fer negocis, generar beneficis, i blanquejar-los i repartir-los entre ells. El suposat cervell d'aquesta operació hauria estat Jordi Pujol Ferrusola. Segons dades revelades per Hisenda Jordi Pujol jr. hauria mogut mes de 32 milions d'euros a diversos paisos entre 2004 i 2012. Sembla ser que part d'aquests diners els hauria obtingut d'empreses que "facturen" amb diverses administracions públiques catalanes que faria sospitar el cobrament de comissions.

            La posada al descobert de l'operació Catalunya ha ajudat als Pujol a crear confusió per defensar-se de totes aquestes acusacions. L'existència d'una policia política, l'han fet servir els advocats defensors dels Pujol per argumentar una "persecució política". Les declaracions davant el jutge de l' ex-comissari Villarejo ha contribuït a aquesta argumentació al afirmar que Fdez.Díaz va ser qui va donar l'ordre directa de "cuinar" informació sobre la família Pujol per anar contra ells per haver donat el gir independentista. Villarejo hauria implicat també en l'operació Catalunya a Sànchez Camacho i Jorge Moragas per anar contra els partits i polítics independentistes. Sembla que va ser la mateixa Sànchez Camacho qui hauria entregat a Interior el primer informe dels Pujol arran del dinar de La Camarga. La UDEF, Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal no para de trobar "pen-drives" de memòria amb presumptes proves del cas Pujol tot ordenant despatxos, però que ningú coneix la procedència ni l'autor. L'últim l'ha trobat el cap de la secció primera de la UDEF ordenant un calaix. Ningú s'explica perquè tenia ell aquest "pen-drive" quan tota la investigació la porta la "secció segona" de la UDEF. El jutge De la Mata ja ha cridat a declarar a Eugenio Pino, ex nº 2 de la policia perquè expliqui l'aparició d'aquest "pen-drive" que li van fer arribar com si fos d'un jutjat de Barcelona, cosa que ha resultat ser falsa. També ha cridat a declarar a dos ex-detectius de l'agència Metodo 3, que haurien "treballat" a les ordres de la policia. El ministeri de l'interior també hauria utilitzat confidents de la policia per manipular, falsejar i preparar proves que després filtraven a la premsa. Tot plegat un merder de cal ample, que pot acabar anul·lant tot el procés contra els Pujol per falsedat documental.

            Per si no estava prou embolicat el diari El Mundo ha tret una informació que implica José Maria Aznar, en els tripijocs i negocis de Jordi Pujol Ferrusola. Segons sembla l'últim pen-drive de memòria entregat per la policia al jutge De la Mata conté documentació que relaciona a la família Pujol amb el cercle mes proper a José Maria Aznar. Concretament Pujol jr. hauria demanat la intervenció al govern Espanyol perquè intermèdies davant el de República Dominicana per la construcció d'un mercat a Santo Domingo. Cal destacar que aquest mercat va ser un projecte en fallida durant mes de 10 anys. José Maria Aznar també apareix en els papers del cas Palau, perquè es dona la circumstància que Fèlix Millet era també el president de la branca catalana de la FAES, la fundació que presideix Aznar i esta vinculada al PP.

            El cas Pujol, del que tot sigui dit, fins ara no s'ha pogut demostrar res mes que el que va confessar voluntàriament l' ex-president sobre els diners que tenia a Andorra, ha estat un espectacle des d'un primer moment. L'actuació i les declaracions dels "actors" i les ganes de "mediatitzar" l'abast del assumpte, han fet que tot plegat es converteixi en un "circ de tres pistes". A la pista central tenim a la família Pujol, que presumptament va aprofitar la posició del "Patriarca" per fer negocis multimilionaris que la justícia dictarà si son "punibles" o no. A la segona pista trobem a la "brigada política" del ministeri de l'interior que sota les ordres directes de Fdez.Díaz, volien el "cap" dels Pujol, Artur Mas i altres polítics sobiranistes sobretot de CDC. A la tercera pista acaba de fer la seva entrada José maria Aznar que sembla estava "al corrent" dels negocis dels Pujol. Falta per veure "QUI" mes entrarà a aquesta tercera pista, perquè a ningú se li escapa que si els Pujol han pogut fer els seus "xanxullos" durant tants anys, alguns membres dels respectius governs espanyols del PP i Psoe n'havien d'estar assabentats. No podem oblidar que en l'època Pujol, CiU va donar el seu suport a Madrid als governs de PP i Psoe, i tampoc podem obviar que les investigacions no van començar fins que CDC va donar el gir independentista a les seva política. Segons consta al sumari, Jordi Pujol, pare, hauria ordenat al seu fill gran, que esbrinés si estaven essent investigats per la policia, molt abans de fer la confessió dels diners que tenia a Andorra. De moment la cosa sembla que va per llarg, i mes si tenim amb compte que el judici del cas Palau ha trigat vuit anys. Precisament i parlant del cas Palau, Montull va avisar la setmana passada que aquesta seria mes "divertida". Tal com van les coses amb el cas Pujols ens podem "petar" de riure.


                                                                                                                     Ànec  Lluc