divendres, 3 de març del 2017

Luís Enrique plega.......

          Dimecres dia 1 de març el Barça guanyava el seu partit de lliga al Camp Nou amb un contundent 6-1 davant el Sporting de Gijón. Aquesta victòria va col·locar com a líder al equip català a l'espera del resultat del partit que el Real Madrid havia de jugar al Bernabéu davant la Unión deportiva Las Palmas que finalment va acabar en empat, cosa que manté al Barça de líder almenys fins la jornada d'aquest cap de setmana. La noticia però va saltar a la roda de premsa de Luís Enrique quan va anunciar que no seria l'entrenador del Barça la propera temporada, perquè no renovarà el seu contracte que acaba el 30 de juny. Volia acabar així amb les especulacions de si continuaria l'any que ve o no a la banqueta blaugrana. Va declarar que les ultimes setmanes s'havia sentit molt pressionat davant les critiques rebudes pel mal joc de l'equip, sobretot després de la desfeta davant el Paris Saint Germain per 4-0 que pràcticament deixa a l'equip blaugrana fora de la Champions, que només una remuntada èpica al partit de tornada al Camp Nou donaria el passi a quarts de final, i tot i que l'equip blaugrana n'ha viscut unes quantes, aquest cop no sembla gaire probable. Luís Enrique va voler deixar clar que la decisió de marxar no te res a veure amb aquesta mes que probable eliminació de la Champions, si no amb la seva manera de "viure" el futbol que fa que hi dediqui moltes hores al dia sacrificant les hores de descans i desconnexió del club. El palmarès de Luís Enrique malgrat no superar el de Guardiola, no ha estat gens malament i en els tres anys que ha estat al club ha guanyat 8 dels 10 titols que ha disputat, ha aconseguit un triplet i aquest any jugarà la final de la copa del rei i lluitarà fins al final per la lliga, ( el Real Madrid tampoc esta gaire fi els últims partits ), si be es cert que a la Champions ho te una mica magre. Al igual que li va passar al seu antecessor i amic, Pep Guardiola, que també va anunciar a l'abril de 2012 que no continuaria l'any següent, la banqueta blaugrana l'ha desgastat i buidat, i necessita "carregar piles".
A diferència de Guardiola, i això pot haver estat un agreujant, Luís Enrique ha hagut de esta sempre darrera l'ombra que va deixar en Pep, i no ha pogut evitar mai la comparació del joc entre tots dos tècnics. Molts aficionats culés, sobretot aquest últim any, l'ha culpabilitzat de les derrotes mentre que les victòries les atribuïen al trident atacant Messi, Suàrez i Neymar mes conegut per MSN. La marxa de Xavi i la baixa forma física de Iniesta, degut a les lesions, ha fet perdre el control del mig del camp i el joc ara es basa en passes llargs i mes verticals. Quan el triplet no esta fi, i un inexistent mig del camp al Barça se li fa molt difícil guanyar. Tot això  sumat a les freqüents i greus errades en defensa que aquesta temporada s'han produït força sovint, han dirigit la mirada de l'aficionat cap el cos tècnic que tot sigui dit s'ha demostrat incapaç de buscar solucions. Els fitxatges d' Andrés Gomes o Paco Alcacer tampoc sembla que hagin estat encertats.

         Luís Enrique ha decidit fer pública ara aquesta decisió, tot i que des de fa molts mesos la premsa ja venia especulant que no seguiria la propera temporada. Algunes fonts asseguren que Robert Fernàndez, director esportiu del Barça, ja hauria tantejat algunes opcions per  si finalment Luís Enrique es decidia per deixar la banqueta. Va dir que ho deia ara per treure pressió als seus jugadors a qui ja els ho havia comunicat abans de parlar amb la premsa. No ha volgut esperar ni a veure que passa amb la Champions, la copa i la lliga, i tres mesos abans d'acabar la temporada ha dit que "plega". Per una banda es un gest que l'honora perquè permetrà buscar el recanvi adient i començar a preparar la temporada, però per un altre haurem de veure el rendiment que donen els jugadors, saben que l'any que ve hi haurà nou entrenador. Cal recordar que tot i que les relacions al vestidor son bones, alguns jugadors com Piqué o Busquets han criticat en alguna ocasió les decisions del tècnic.


                                                                                                                    Ànec  Lluc