dimecres, 8 de març del 2017

Els catalans i el "paper de fumar".........

          Els catalans ens l'agafem molt sovint amb "paper de fumar". Sovint també, la resta de l'estat demana que ens l'agafem amb paper de fumar. Sobre el 3% de Convergència se'n està parlant des de que l' ex-president Pasqual Maragall ho va dir públicament al parlament, l'any 2005. No serè jo qui negarà que sigui cert el cobrament de comissions per part de CDC, ni diré que els convergents no hagin estat corruptes, però el que si puc dir, es que, el que estigui lliure de culpa, que llenci la primera pedra. Des de que Artur Mas va donar el gir independentista a Convergència, cosa que va provocar fins i tot el trencament de la seva federació amb Unió després de trenta anys, el partit i ell mateix han estat sotmesos a una cacera ferotge per tan de destruir-lo, si mes no políticament. El setge a la seva persona i al propi partit el va forçar a ell personalment a fer el famós "pas al costat"per tal de possibilitar fer un govern sobiranista a Junts Pel Si, que malgrat la victòria aclaparadora el 27 S necessitava dels vots de la CUP per tirar endavant. Com a partit, CDC ha hagut de refundar-se i fins i tot canviar de nom. Fins ara pel que fa al possible finançament irregular no s'ha demostrat res malgrat que s'han fet nombrosos escorcolls i s'ha recollit molta documentació. La Guàrdia Civil i la fiscalia haurien trobat indicis molt clars sobre el cobrament de comissions a canvi d'obra pública......Doncs, d'acord, acceptem que CDC hagi estat corrupte. (Presumptament).

             No es menys cert que el PP es infinitament molt mes corrupte i en aquest cas no direm presumptament, perquè TOTS els seus tresorers estan imputats per corrupció i Barcenas ha acabat fins i tot a presó. Discs durs esborrats, agendes que desapareixen, reformes en "negre" de la seu central del partit, cobrament de sobresous etc.,etc..Per no  parlar de la Comunitat de València, on tot l'ajuntament esta imputat i alguns dirigents també son a presó. Jaume Matas, ex-president balear, també ha estat a presó. Paco Granados, ma dreta d'Esperanza Aguirre, encara es a presó i als jutjats s'acumulen els casos de corrupció pendents de judici. Gürtel, Púnica, Monago, P.A.Sànchez, Sòria, Rato,etc. son alguns dels escàndols relacionats amb el Partit Popular.
Els socialistes també tenen la seva pròpia història de corrupció, essent el cas mes greu el dels Eres falsos i els cursos de formació d'aturats que no es van fer i es van repartir les subvencions entre diferents alts càrrecs de la "Junta de Andalucia". Per aquest cas estan imputats fins i tot els dos antecessors de Susana Díaz a la presidència d'andalusia, Manuel Chaves i J. Antonio Griñàn.
També sortia implicat el marit de la mateixa Susana Díaz que hauria cobrat algunes nòmines injustificades. No es aquest l'únic cas de corrupció dels socialistes. Tothom recorda el cas Bustos a Sabadell, el cas Campeón a Gàlicia, el cas Pretòria a Sta. Coloma de Farners sense oblidar Filesa, cas pel qual alguns dirigents del Psc van acabar a presó amb condemna ferma.
Fins i tot formacions relativament noves que no han tingut encara gaires opcions de "tocar" calaix o poder, com son Podemos o C's han tingut els seus casos de corrupció.

            Ara molts diran que tot això es un " I tú mes", i tenen raó però es que comença a resultar una mica emprenyador que només sigui "greu i urgent "  esbrinar la corrupció de CDC, mentre que la dels altres partits sembla que sigui menys greu i fins i tot tolerada. Ja n'hi ha prou de dir que s'ha acabat " l' oasis català". Catalunya no ha estat mai un oasis i aqui hi ha hagut pocavergonyes com a tot arreu. Però ja està be de barrejar el que hagi fet un partit amb un moviment com l'independentisme. No se si CDC va donar el gir independentista per tapar la seva corrupció amb l'estelada però el que tinc molt clar es que el moviment independentista i el mateix procés es del poble i l'empenta el poble i si els polítics no estan a l'alçada el poble els passarà per sobre. També es molt emprenyador que en el cas del PP, no només no li ha passat factura si no que surt reforçat. Segons els dirigents del PP la corrupció al seu partit son fets puntuals que han fet persones a titol personal. El mateix podem aplicar o s'aplica a la resta de partits, mentre que en el cas de CDC es va construir una "estructura de finançament sistemàtica del partit".

            També es curiós que quan va començar tot aquest procés del cas Palau que recordem va començar fa vuit anys ningú va parlar en cap moment de les donacions a CDC tot i que hi havia indicis de que es feien. No ha estat fins ara que els tres principals acusats han arribat a un pacte amb la fiscalia per una rebaixa a les penes a canvi d'acusar a CDC, acusació que s'ha limitat a Daniel Osacar ex-gerent de CDC, que ja està imputat en la causa. Per cert que Gemma Montull ha fet "una infantada" dient que ella no sabia res ni decidia res, quan era directora financera del Palau. També ha "relliscat" quan ha dit quan que " en aquell cas els diners eren per Convergència", cosa que deixa oberta la porta a que en altres casos fos per altres. Sorprenenment, (o no), el fiscal no ha seguit tibant d'aquest fil. En alguns moments semblava que el fiscal estava mes interessat en els pagaments a CDC que l'espoli del Palau.

            Ja n'hi ha prou de que els catalans haguem de ser els mes nets i polits, quan la resta esta de merda fins al coll i van tirant "pilotes fora". Avui mateix hi ha hagut una picabaralla al Congrés entre Rivera i Rajoy, quan el primer li ha retret al president de no fer res amb la corrupció del seu partit, i que només s'actua ràpidament quan la corrupció es de Convergència. (sic).( Encara que sembli mentida, això ha dit Albert Rivera.).
L'oposició al parlament no ha perdut pistonada i han aprofitat la declaració de Fèlix Millet i Gemma Montull per demanar explicacions al PDEcat i a dir que aquests fets molt greus poden acabar amb el procés, barrejant de nou les coses, sense tenir amb compte que tots dos estan imputats i per tant poden mentir, i sense esperar la sentència dels jutges. Els que diuen que no volen una República Catalana de la ma de corruptes, recordar-los que precisament volem fer la República per fer net, perquè no oblidem que tot aquest marro s'ha fet i s'ha permès sota el paraigües d'un estat que està podrit de soca-rel.


                                                                                                        Ànec  Lluc

P.D. : Els que van posar el crit al cel per la transmissió en directe del judici del 9 N per TV3, afirmant que el judici del cas Palau, segur que no seria retransmès en directe, s'hauran de menjar les seves paraules "amb patates", perquè TV3 també l'està oferint.