diumenge, 5 de març del 2017

Doble moral de la justícia espanyola.....

                                                                       
A espanya a la justícia l'hi han tret la bena dels ulls

          Ara que tot just ha arrancat el judici del cas Palau s'ha tornat a posar de manifest la doble moral de la justícia espanyola. Aquest cas havia de jutjar l'espoli del Palau de la Música comés pel president de la Fundació de l' Orfeó Català, Fèlix Millet, el seu director general Jordi Montull, i la filla d'aquest últim, Gemma Montull directora financera. ( En aquest cas no cal dir "presumptament"perquè tant Millet com Montull van reconèixer mesos després haver desviat diners del Palau en benefici propi.). Han passat 8 anys des de que els mossos van escorcollar el Palau de la Música i va començar la investigació. La instrucció del cas ha estat força complexa, amb canvi de jutge inclòs, perquè des de ben aviat es va destapar la implicació en el cas de Convergència Democràtica de Catalunya que "presumptament" rebia donacions d'empreses a qui la Generalitat hauria atorgat obra pública. Aquestes donacions les rebia mitjançant les fundacions vinculades a CDC, com son "Cat Dem" i la "Trias Fargas". L'únic dirigent de CDC imputat en el cas es el que aleshores era el seu tresorer, Daniel Osacar. Aquests presumptes cobraments de comissions s'haurien produït al 2001-2002 quant encara era president Jordi Pujol, perquè al 2003 el govern de la Generalitat va passar a mans del Tripartit, ( PSC, ERC, ICV), i va ser-hi fins al 2010. Millet va ser detingut al 2009, i per tant CDC no podia adjudicar obra pública me enllà del 2002. Artur Mas ja era aleshores un dels màxims responsables de CDC i tot i que ell assegura que no va tenir coneixement del presumpte finançament irregular del partit, ningú s'ho creu. La fiscalia, els partits de l'oposició i la premsa estan convençuts que Artur Mas ho sabia tot, i que el cas Palau forma part de l'entramat fet des de CDC per finançar el partit, del que també formarien part els casos del " 3%". Ningú ha fet esment però que Fèlix Millet va ser l'home fort a Catalunya de la fundació FAES vinculada al PP i que presideix José Maria Aznar. Sobre aquesta circumstancia s´hi passa de "puntetes" per no fer gaire enrenou tot i que el mateix any que Fèlix Millet es va incorporar a FAES la fundació del Palau va rebre un increment de 3 milions d'euros del ministeri de cultura del govern espanyol que aleshores presidia el mateix Aznar.

           No deixa de ser curiós, per no dir un altre cosa que mentre a Catalunya Artur Mas havia de saber TOT el que passava a dins i a fora del partit, ( cas Pujol, cas Palau, el 3%, cas ITV, etc.), a la seu del PP, el seu tresorer Barcenas s'ho manegava tot sol, i va ser capaç d'acumular una petita fortuna d'uns 40 milions d'euros sense que al carrer Genova s'assabentessin de res. Es dona la circumstancia de que TOTS els tresorers del PP nacional estan imputats per financiació irregular del PP. Casos com els de la Gürtel, Púnica, ( que ha acabat amb qui fos nº 2 d'Esperanza Aguirre, Paco Granados a la garjola ), el repartiment de sobresous a alts càrrecs del partit, la destrucció dels discs durs dels ordinadors de Barcenas on es probable que hi hagués proves de la caixa "B" del PP, etc....Doncs be cap alt dirigent del PP ha estat imputat de res argumentant que TOT això son casos puntuals perpetrats a titol personal per gent que ja no pertany al partit. A CDC en canvi, es una conxorxa organitzada per Artur Mas i els seus col·laboradors per aconseguir un mètode sistemàtic de finançar el partit.
El mateix succeeix a València d'on han hagut de fer fora a tots els regidors de la capital i on estan imputats per corrupció l'expresident Camps i alguns dels seus exconsellers. Malgrat que els imputats al PP segueixen mantenint que son casos aïllats que no tenen res a veure amb el partit, que ha tingut la "barra" de declarar-se víctima dels seus propis corruptes.
Un cas semblant afecta al Psoe a Andalusia on han desaparegut prop de 3000 milions d'euros destinats a la formació de treballadors que estan a l'atur, i a pagar ERES que s'ha demostrat eren falsos. En un primer moment la jutgessa del cas va imputar dos expresidents, Chaves i Griñàn, que van argumentar un total desconeixement del assumpte.Per aquest cas han estat imputats mes d'un centenar d'alts càrrecs de la Junta de Andalusia, entre ells diversos consellers de l'època de Chaves i Griñàn.

           Això vol dir que o be Artur Mas es molt llest i no se n'hi escapaba ni una i els altres eren molt "burrus" que tothom omplia les butxaques sense que se'n donessin comte, o ens prenen a nosaltres per imbècils i es pensen que ens ho empassarem de bon grat. Fa unes setmanes que s'ha jutjat a Artur Mas, Ortega, Rigau i Francesc Homs per haver fet possible que el 9N el poble català pogués exercir un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia com es VOTAR. Per contra la fiscalia no veu ni tan sols indicis de delicte que el ministre de l'interior utilitzi el seu despatx per conspirar contra càrrecs polítics de ideologia contraria. Tampoc troba indicis de delicte en que la presidenta del PPC, Alícia Sànchez Camacho hagi comés "fals testimoni" en una comissió parlamentaria i davant d'un jutge. Per tot això es fàcil deduir que la justícia espanyola te una "doble moral" o millor dit actua al servei de determinats partits polítics, segons la ocasió, lo que demostra que a espanya la separació de poders brilla per la seva absència.



                                                                                                                     Ànec Lluc