diumenge, 24 de juliol del 2016

Quico Homs.....posa " cara de poker"....

                                                                             

              Posar cara de poker : mantenir una expresió neutra davant una situació                         perquè ningú pugui endevinar les cartes o la jugada que es pretén fer.



             Aquesta setmana s'ha constituït al Congrés dels diputats el nou parlament amb la presa de possessió dels escons per part dels diputats escollits a les eleccions del 26 J. També s'ha escollit la composició de la Mesa, on ha sortit escollida en segona volta la candidata del PP, Ana Pastor amb els vots de PP i C's. L' abstenció dels partits nacionalistes, ( ERC, CDC, PNB, CC i Bildu ), que va força criticada per Psoe i Podemos per no haver donat suport al candidat socialista Patxi López.

              El veritable enrenou va venir però en la votació secreta del les diferents vicepresidències de la Mesa on sorprenentment els candidats de PP i C's van obtenir 10 vots mes que Ana Pastor en la votació per la presidència, lo que vol dir que 10 diputats dels que s' havien abstingut en aquella votació havien votat ara als candidats de PP i C's. Totes les sospites van recaure en els partits nacionalistes, i mes concretament en CDC. L' interés de CDC per obtenir grup propi al Congrés, al que segons el reglament de la cambra no hi tindria dret per no acomplir amb tots els requisits, van crear tota mena d' especulacions entorn a un possible pacte amb el PP, per donar les vicepresidències a PP-C's a canvi d'aquest grup propi. Francesc Homs, preguntat al respecte va mantenir en tot moment posant " cara de poker ", que ells s'havien abstingut i que no hi havia cap mena de pacte amb el PP. Davant la insistencia dels periodistes , Homs va arribar a dir que el vot era secret i que "havien votat de tot", això si sense perdre la "cara de poker".

              Tot i que ni el partit ni Homs ho han confirmat tothom dona per fet que els ex-convergents van cedir vots al PP per obtenir grup propi. Aquest fet ha estat molt criticat per tots els partits. Psoe i Podemos van qualificar d'inadmissible el fet de donar suport al PP i després defensar el discurs de voler trencar Espanya pel maltractament que pateix Catalunya. Xavier Domènech va dir que CDC tornava al peix al cova. Alguns van començar a especular amb la possibilitat que aquest acord fos un primer pas perquè CDC doni suport a la investidura de Rajoy, cosa que Homs ha descartat rotundament, dient que el vot de CDC serà un NO sense cap dubte.
Davant d' aquesta hipòtesi, C's ha avisat al PP que si intueixen cap mena de pacte o fins i tot qualsevol apropament amb partits que volen trencar Espanya faria replantejar la seva abstenció per pasar a votar NO. Des d' el PP han desmentit ràpidament qualsevol mena de pacte en aquest sentit i han afirmat que Rajoy només negociarà amb els partits anomenats " constitucionalistes". Fonts del PP si van reconèixer però l' acord amb nacionalistes per la formació de la Mesa, però que en cap cas anaven mes enllà.
Fins i tot des de la nova convergència, ( PDC ), han criticat la manera d' actuar de Francesc Homs, no tant pel fet d' haver signat l' acord per tenir grup propi, si no per la forma en que s'ha fet, amb secretisme, misteri i falta de transparència a l'hora de donar explicacions.

               Sigui com sigui i critiques a part, Francesc Homs segueix els pasos per obtenir el grup propi al Congrés i ja ha presentat formalment la sol·licitud per tenir-lo. La propera setmana la Mesa decidirà si se li dona o no, però tot apunta a que si l' aconseguirà perquè la petició te el suport de PP, Psoe i Podemos. Malgrat això i mentre Homs mantingui aquesta "cara de poker" seguirem sense saber del cert el que ja es " vox populi ".


                                                                                                   Ànec  Lluc