dissabte, 2 de juliol del 2016

Espanyistan..." Pandereta State "

                                                                             
                                                         


              Ni en una película dels Monty-Python podrien haver imaginat un guió tant esbojarrat com els fets que han sacsejat la política espanyola aquests últims dies. La gravetat d'aquests fets hauria de fer que ens els prenguem mes seriosament, però tractant-se d' Espanya, ens ho hem d'aprendre amb humor.

              A mitjans del mes de maig es va fer públic que el ministeri d'exteriors espanyol de José Manuel García Margallo, disposa d'un d'un departament secret per lluitar contra la internalització del procés independentista català. L'objectiu d'aquest departament seria elaborar informes en contra dels punts de vista que difon la Generalitat sobre la independència. Aquest organisme esta finançat amb diner públic i estaría format per un equip d'experts i assessors del ministeri, i encara que sembli una broma rep el nom de " La Barretina".

              Poc després el diari Público va difondre unes gravacions fetes al ministeri de Fdez. Díaz, ministre de l'interior en funcions del PP, on quedava al descobert la conspiració que van tramar el ministre i el director de l' Oficina Anti-frau de Catalunya Daniel De Alfonso l'any 2014, i que tenia com a objectiu carregar contra CDC  i ERC i alguns dels seus polítics mes rellevants per tal de combatre el procés independentista. Entre les moltes perles que tothom ha pogut escoltar trobem  l'oferiment que fa De Alfonso al ministre de: documents sobre suposats comptes a Suíssa i Andorra de Xavier Trias i Artur Mas; la possibilitat de que el Grup Planeta faci les investigacions per no cremar a la UDEF de la policía; substituir Artur Mas al capdavant de CIU i posar-hi a Germà Gordó per frenar la deriva independentista de CDC; també es vanta davant del ministre d' haver-se carregat el sistema sanitari català o el centre de telecomunicacions de la Generalitat. Però si aquests fets no fossin suficients per forçar la dimissió de Fdez. Díaz, aquest va tenir la "poca-vergonya" de sortir en roda de premsa per declarar que se sentía ofès per la filtració d' unes converses privades que vulneraven la seva intimitat. Enlloc de presentar la dimissió es mostrava com a victima d' una conxorxa contra ell i el PP a pocs dies de les eleccions del 26 J. Va anunciar també que s' obriria una investigació interna per esbrinar l' autor de l gravació i filtració de la conversa perquè es un fet que no es pot tolerar. Conspirar contra els adversaris polítics, es veu que si.
El seu interlocutor De Alfonso es va mostrar igual de dolgut per haver estat objecte de la gravació/filtració. A la comissió del parlament va mostrar una actitud xulesca i fins i tot va renyar als diputats que li demanaven explicacions. Es va mostrar en tot moment com a victima, seguint el mateix discurs que el ministre. Va rebutjar presentar la seva dimissió que li va ser demanada per tots els grups excepte el PP, i finalment aquest dimecres el ple del parlament català l'ha destituït del seu càrrec amb els únics vots en contra del PP. Preguntat per aquest assumpte, Rajoy ha dit que se' n va assabentar el mateix dia que es va fer públic i que ell no en sabia res, tot i que en un "tall"de la conversa Fdez Díaz diu que esta al corrent. Per acabar de posar un toc mes surrealista encara, membres de la policia judicial es van personar a la redacció de Público per recollir les gravacions, però donat que no duien cap ordre van haver de marxar amb les mans buides.

              Es força rellevant que quan es van conèixer els fets, tant Psoe com C's i Unidos-Podemos van demanar la dimissió del ministre i van qualificar el fet de conspirar contra adversaris polítics com a molt greu i un atac a la democràcia. Es curios però que passades les eleccions PP-Psoe-C's votessin en contra de que Fdez. Díaz comparegués al congrés a donar explicacions.

              A qualsevol país democràtic aquest fet a mes de comportar  la dimissió dels dos principals protagonistes hauria castigat al partit. A Espanyistan no només no l'ha perjudicat si no que l' ha beneficiat. Ha aconseguit 14 escons mes que el 20 D, i excepte a Catalunya i el País Basc, el Partit popular ha guanyat a la resta de C.C.A.A. deixant el mapa tenyit de blau.

              Just dos dies després de les eleccions el jutge del cas del 9 N anunciava que una vegada acabada la investigació judicial l' acusació contra Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i probablement la de Quico Homs per desobediència i prevaricació administrativa tira endavant i per tant fa molt probable que tots quatre acabin a la banqueta dels acusats. El jutge ha desestimat la petició de sobreseïment que ha fet la defensa.

               Per tant d' aquí deduïm que per la justicia espanyola es mes greu que es posin urnes perquè el poble pugui exercir el màxim dret democràtic com es votar, que fer servir les institucions de l'estat per conspirar contra partits legals per motius estrictament polítics. Per la justicia i una part de la societat espanyola també perquè ja se sap que contra Catalunya tot s'hi val.

                 Ja per acabar, no vull deixar de mencionar l' expulsió que va rebre per part dels arbitres l'entrenador de tenis de taula per animar als seus jugadors en català en un torneig que es disputava a Blanes, Girona. No l' hi van trencar la cara com l' hi passa al Rivera per parlar castellà, però si va ser expulsat per parlar català amb els seus jugadors. Altres entrenadors parlen xinés, rus o anglès i no passa res, però noi, quan es tracta del català, surt l' esperit mes "cañí" d' Espanyistan.


                                                                                                     Ànec  Lluc