divendres, 22 de juliol del 2016

Sidral per la composició de la Mesa del Congrés.....

                                                                       



              Aquesta setmana han pres possessió dels seus escons els diputats escollits a les eleccions del 26 J. També s' ha formalitzat la composició de la Mesa del Congrés i es aquí on s'ha format un autèntic "sidral".

              El cap de setmana vam conèixer que Podemos i les seves confluències tenien la intenció de presentar a Xavier Domènech de " EnComú-Podem" com a candidat a la presidencia del Congrés. Per aconseguir-ho però necessitava els vots del Psoe i d' ERC i CDC a més dels propis. Dilluns al matí es feia públic l' acord entre PP i C's per tal que la presidència de la Mesa la ocupes un membre del PP. Després de proposar diversos noms entre els que figurava el de Fdez. Díaz finalment es va decidir que fos Ana Mato qui optés a la presidència. El Psoe va decidir presentar un altre vegada a Patxi López i Podemos decidia mantenir a Xavier Domènech. Des de Podem es va demanar el vot dels independentistes ERC i CDC, per evitar que el control de la Mesa acabés en mans del PP i C's. Pablo Iglesias va oferir a Pedro Sànchez un acord per tal de que Psoe i Podemos votessin recíprocament al candidat que aconseguís passar a la segona volta, ja fos Patxi López o Xavier Domènech. Perquè fos Xavier Domènech , Podemos necessitava que en primera ronda ERC i CDC votessin per ell. Dilluns a la tarda, Quico Homs, sorprenent-ment presentava també la seva candidatura a la presidència del congrés. S' esvaïa així tota possibilitat de que Domènech pases a segona volta. A la votació no hi va haver sorpreses i van pasar a segon volta Ana Mato amb els vots de PP i C's, i Patxi López amb els 85 del Psoe. Domènech només va aconseguir els 71 de Podemos i Homs els 8 de CDC. L' emprenyamenta dels "Comuns-Podem" amb ERC i CDC per no haver donat suport al seu candidat va ser memorable i va omplir les xarxes socials. Després de la segona votació i un cop escollida Ana Pastor per davant de Patxi López, va ser el Psoe qui va carregar també contra els independentistes per haver facilitat amb la seva abstenció la presidència al PP.

              Ha estat mol curiós veure com aquells que fins fa una setmana qualificaven a CDC com la "mafia catalana", " hereus de Pujol", " Junts pel 3%", entre altres elogis, ara demanaven el seu vot per "aïllar al PP". També vull recordar que va ser el Psoe de Sànchez qui va dir que "no volia res de qui vol trencar Espanya" i ni tan sols va voler parlar-hi quan va intentar la investidura. Com ha recordat Joan Tardà, aquest Psoe que ara volia el seu vot per Patxi López, no s'ha dignat trucar-lo cap vegada després del 26 J. Just després de perdre la votació han tornat a carregar contra CDC i ERC responsabilitzant als partits catalans de que Ana Pastor sigui la nova presidenta del Congrés. Pablo Iglesias va fer algun tuit acusant a CDC-ERC de votar al costat de PP i C's. Potser els seus "aliats" catalans de CSQP no li han dit que ells ho fan sempre al parlament català des d'el gener, i fins i tot van rebutjar els pressupostos mes socials en molts anys d' autogovern català. Raimundo Viejo, un dels candidats a liderar Podem-Catalunya, va anar mes enllà i va arribar a dir que "els familiars de les victimes de l'accident del tren Alvia els agrairien haver fet presidenta a Pastor". A mes de miserable, demostra ser ignorant perquè el tram on es va produir l'accident va ser aprovat pel govern de Zapatero.
El Psoe també va responsabilitzar als partits catalans de facilitar la presidència al PP per no voler votar al seu candidat Patxi López.

               Ni Podemos ni Psoe han tingut amb compte que pel que fa als partits independentistes tant es qui presideixi el Congrés perquè tant PP, Psoe o Podemos s'han declarat força vegades defensors de la unitat d' Espanya. Per tant s'ha de ser molt innocent per  pensar que donarien el seu vot a qualsevol candidat a canvi de res. Si es volia aïllar al PP i fins i tot fer-lo fora del govern, Psoe i Podemos van tenir la oportunitat d' arribar a un acord després del 20 D però el Psoe va triar a C's per intentar governar, malgrat tenir 30 escons menys. Ja llavors els socialistes van deixar clar que no volien el vot independentista ni tan sols l' abstenció. Per tant ara no tenen cap dret a emprenyar-se si  CDC-ERC no han votat al seu candidat.


                                                                                                              Ànec  Lluc