dilluns, 12 de desembre del 2016

El Sobiranisme Comú........

             Xavier Domènech s'ha tret la careta en una entrevista al al diari digital "El Español". Domènech a mes de ser el líder d' "EnComúPodem", es el cap visible de la nova formació que es vol fer a Catalunya al voltant dels comuns d'Ada Colau i les forces que formen CSQP. S'ha declarat "sobiranista no independentista" i el seu projecte polític vindria a ser com una "tercera via". Fins ara havien apostat molt fermament pel referèndum acordat amb l'estat. Els resultats del 26 J a les generals espanyoles els ha fet canviar l'estratègia. Ara sembla que el seu objectiu es guanyar la presidència de la Generalitat i enviar als convergents a la paperera de reciclatge. Tant es així que Joan Coscubiela, portaveu de CSQP al parlament, ha passat d'ensenyar una pancarta demanant el referèndum al seu escó del parlament, al igual que la resta del grup parlamentari, a criticar en seu parlamentaria que el govern destini 5.8 milions, (d'un pressupost total de 27000 milions,), a la celebració del referèndum.
Al llarg d'aquesta entrevista Domènech va deixar clar que " No quiero la independencia de Cataluña, quiero construir una realidad de soberanias compartidas". Dir això i no dir res, es si fa o no fa el mateix. Ha explicat que el seu projecte es una República Federal Ibèrica dins un estat plurinacional. Aquest projecte sembla una mena d'híbrid entre el "Federalisme" socialista i l'actual "status quo" que tenim ara. De fet el nou "subjecte polític"que sortirà a partir dels Comuns i CSQP neix amb l'objectiu de presentar-se a les properes eleccions catalanes, que confien que se celebrin al 2017 i que tindria com a candidata a Ada Colau, tot i que ara per ara, ella diu que vol seguir sent l'alcaldessa de BCN fins i tot un altre mandat. (També va dir que no entraria en política.).

            Un cop descartat el referèndum acordat, ja que ells mateixos van posar com a data per portar-lo a efecte el 2016, ara ens ofereixen un govern autonòmic d'esquerres, lliure dels maleits convergents. Per fer-lo han intentat apropar-se a la CUP i a ERC, per mirar de fer el que els Colauers anomenen una gran coalició de l'esquerra catalana. A tal efecte estan provant de dinamitar per tots els mitjans la unitat dels independentistes. Amb ERC ho han tingut difícil, perquè en des d'un principi ha posat l'interès de país, per sobre del propi partit. La CUP va caure al parany de CSQP al juny al presentar una esmena a la totalitat dels pressupostos de 2016, cosa que ha fet endarrerir el procés uns quants mesos. Ara, amb els pressupostos de 2017, hi tornen. Tot i destinar un 74% a despesa social, i haver estat elaborats per l'equip econòmic d'Oriol Junqueras i Pere Aragonès, estan pressionant a la CUP per tal que els torni a tombar. Fins i tot, com ja he dit abans, troben malament la partida de 5.8 milions d'euros, per la celebració del referèndum. Estem farts de sentir que tant als Comuns, a Podem, a ICV o a EUiA hi ha gent que es declara independentista. Després de les declaracions de Domènech, espero que s'adonin que es van equivocar de partit al votar als Comuns, CSQP i Podem.



                                                                                                                Ànec  Lluc