dimarts, 27 de desembre del 2016

La cimera del Hàmster.......

            Divendres 23 de desembre va tenir lloc la "cimera pel referèndum", convocada pel president Puigdemont i a la que van ser convidats tots els partits polítics amb representació al parlament i que defensen el "dret a decidir". Per alguns es el primer pas cap al "referèndum o referèndum" que s'hauria de fer tal i com va anunciar Puigdemont al ple de la qüestió de confiança al setembre de 2017. Un nou pas en el full de ruta que pel que sembla, "muta"com els acords entre algunes formacions polítiques. Segons va declarar Puigdemont en roda de premsa en que no ha acceptat preguntes, (ay, ay, ay,), el govern i els partits han acordat impulsar una campanya de suport al referèndum pactat amb l'estat i s'ha creat la comissió del "Pacte pel referèndum" que vindria a substituir la del "Pacte Nacional pel Dret a Decidir. L'objectiu d'aquesta comissió engegar una campanya amb actes arreu d' Espanya i a fora de l'estat en favor del referèndum acordat. Segons Puigdemont servirà per acreditar al govern espanyol i a la comunitat internacional que hi ha molta gent a Catalunya i a fora que pensen que els catalans haurien de poder decidir la seva relació amb Espanya.

            Malgrat que tal i com ha reconegut Oriol Junqueras, (que si ha acceptat preguntes) la experiència ens demostra que no es possible un pacte amb l'estat, que ja ha dit que NO en moltes ocasions. PP-PSOE i C's formen un tripartit que si en alguna cosa estan d'acord es en mantenir la unitat d' Espanya i no permetre cap tipus de referèndum ni tan sols amb una reforma de la Constitució. Junqueras, tot i que no ho ha dit explícitament, ha deixat entre línies, que aquesta cimera ha estat una "picada d'ull" als comuns per tal de que, quan l'estat rebutgi un cop mes el "dret a decidir", aquests ens acompanyin a defensar la unilateralitat pel be de la democràcia.

              Ada Colau, que finalment va assistir a la cimera, va deixar anar el primer gerro d'aigua freda al declarar que a la cimera no s'hagi parlat de independència si no de democràcia i celebrà que hagi servit per recuperar l'opció d'un referèndum acordat com la via mes transversal, plural i possible, després que alguns ja la consideressin com "pantalla passada". Colau ha reclinat el fet de posar dates ni terminis per aconseguir aquest el referèndum perquè el que cal es fer-lo però fer-lo be i amb consens. Ha apuntat que malgrat el fracàs de l'operació diàleg,la realitat es que s'han aconseguit moltes aliances arreu d' Espanya pel dret a decidir. El líder de Podem, Dante Fachin, ha dit que no se sumarà a defensar una votació que fixi un dia concret per la consulta. Es a dir que segons diuen els Colaus-Podemites podem estar negociant amb l' Estat " At Eternum".
Ha recordat i aqui te raó, que Junts Pel Sí es va presentar i guanyar el 27 S assegurant que el referèndum ja s'havia fet i que la independència es faria en 18  mesos.

           Després d'aquestes declaracions sembla que la cimera ha estat un pas enrere. Junts Pel Sí i la CUP volen que els comuns se sumin al procés, però no han entès que no s'hi volen sumar. Els comuns només volen dilatar el procés amb tota mena de giragonses, excuses i exigències sense posar data límit. L'únic que volen es que s'hagin de convocar noves eleccions per veure de prendre l'hegemonia a Kumbaryensia i fer una coalició d'esquerres pilotada pels Colauers-Podemites per governar una Catalunya autonòmica. Per tant JxSí i la CUP haurien d'anar cara a barraca i no fer mes concessions a aquesta gent i si no som prous independentistes, doncs haurem d'acceptar-ho, i deixar-ho corre i esperar un millor moment, que per cert no se si es repetirà.

            Per acabar, només vull recordar que el 9 N ja vam cedir en la punyetera doble pregunta per acontentar als cagadubtes d'ICV que a l'hora de la veritat ens van deixar penjats, després van anar a encerclar "La Caixa" mentre la resta vam fer la "Via Catalana", etc.etc., i ara hem fet aquesta "Cimera del Hàmster" per acontentar als Comuns per tornar a demanar permis a " l'amo ", perquè ens deixi votar. El 8 d'abril de 2014,un grup de diputats en representació del parlament català, va anar al Congrés dels diputats, (amb ICV inclòs), per demanar aquest permis i els hi van tancar la porta als nassos. Res fa pensar que a curt-mig termini, la cosa hagi de canviar gaire.



                                                                                                             Ànec  Lluc