dimarts, 31 de març del 2015

El full de ruta : Una nova empenta....

               A punt d'acabar el més de març,i quan els partits que aposten perque el procés català acabarà morin i fonent-se per si matèix estaven cofois i convençuts de que aixi serà,avui ens arriba la noticia de que CDC,ERC juntament amb l'ANC,OMNIUM i l'AMI han signat el full de ruta cap a la independència.A més han deixat la porta oberta a que altres formacions s'hi puguin afegir,com la CUP,UNIÔ o fins i tot el sector crític d'ICV.
Aquest acord,que ha sorprès a més d'un,que ja creia que el procés català havia fracasat ha donat una nova empenta al procés.
El full de ruta,consisteix bàsicament en concretar que els partits que el signin,portaran com a primer punt del programa per les eleccions del 27S,la independència de Catalunya per tal que el resultat d'aquestes eleccions,que tindran caràcter plebiscitari,sigui el més clar possible davant espanya i la comunitat internacional.
               
                Si el resultat de les eleccions del 27S son favorables a la independència,és a dir,si al parlament surt una majoria de diputats (68),dels partits que han portat al seu programa la independència,s'iniciarà el camí per aconseguirla.S'ha fixat un termini de dèu messos per redactar la constituciò catalana i negociar amb espanya un possible acord per dur a terme un referèndum perque el poble català decideixi si esta d'acord amb la nova constituciò.Si no s'arriba a l'acord,el referèndum és farà igual.Si els catalans ho decidim,la independència arribarà no més tard del 2017.

                Les reaccions dels partits a aquest full de ruta,no s'han fet esperar.És evident que a alguns aquest acord els ha caigut com una patada al cul.

Aixi Rajoy,ha  dit que aquest "full de ruta"obliga als catalans a deixar de ser català.Patètic...Les eleccions del 27S són precisament perque els catalans poguem triar si volem ser espanyols o no,cosa a la que el PP no ens deixa triar.
Alicia Sanchez Camacho,en la seva linia habitual segueix dient que el full de ruta és paper mullat perque esta fora de la llei i la constituciò,i les eleccions del 27S no seran plebiscitaries per molt que s'hi entestin Mas i Junqueras,perque no ho permet la llei.Precisament el 27S del que és tracta és de trencar la "legalitat"espanyola.

Les que han estat fora de tó,han estat les declaracions de Miquel Iceta a Catalunya radio dient que els impulsors d'aquest full de ruta,estan camí del precipici o fins i tot de la preso.És una amenaça ? Sembla increible que en una democràcia i menys en un partit que es diu d'esquerres és poguin dir aquestes bestieses.......Clar que veient el punt on ha arribat aquest Psc,ja pots esperar qualsevol cosa.

                Caldrà veure que farà Icv,que sembla ser té discrepancies internes i també haurem d'esperar que decideix Uniò al seu congrès el 14 J.
Per la seva part Sumate+ ja ha dit que s'hi afegeix,aixi com Avancem,i la Cup també sembla disposada a signar-ho.

                 Sigui com sigui,el procés rep una nova empenta.Aquesta mostra d'unitat és el que necesitem per aconseguir la majoria necesaria per aconseguir la independència.Que ningú s'enganyi perque ens ho juguem tot a un vot el 27S.

                                                                                                             Ànec  Lluc