dimarts, 17 de març del 2015

Que li passa a fernando Alonso ???

            Que li passa a Fernando Alonso ??? estem davant el nou "Pupas"de la formula 1?..El bicampió mundial de formula 1,no acaba d' aixecar cap.Des de que va abandonar l'escuderia Renault,amb la que va guanyar dos titols mundials,els anys 2005 i 2006,amb Flavio Briatore com a cap d' equip,no ha tingut gens de sort.

            Després d´abandonar Renault,va fitxar per McLaren,on va tenir la "mala sort" de coincidir a l'equip amb un pilot molt jove i prometedor,Lewis Hamilton de qui es deia que tenía privilegis a l´escuderia perque segons sembla era l'ullet dret de Ron Dennis,manager general de MacLaren.Els resultats no van acompanyar i Alonso va fer una temporada més aviat discreta.

             Va fitxar després per Ferrari,per lluitar per un campionat on semblava que els "Red Bull" de Sebastien Vettel i Mark Webber anaven varies pases per davant dels altres equips.
De tota manera els Ferrari des de que els cotxes son cotxes,han estat capdavanters i això feia preveure una bona temporada per Alonso.Res més lluny de la realitat.Sovintejavent les avaries mecàniques,errades d' estrategia en les curses,problemes amb els neumatics.....tot eren inconvenients.
Tot això feia que l' ambient dins l'equip i les coses no marxesin del tot bé i pilot i enginyers es feien retrets mutuament.Fins i tot va haver d'intervenir el compte de Montezemolo per posar pau dins l'equip,pero quedaba clar que les relacions no eren gents bones.Tot apuntaba a una sortida d'Alonso de Ferrari.

              A finals de la temporada 2014 es va confirmar la sortida de Ferrari.Alonso volia mantenir la decisió en secret fins al final de temporada però ves per on,l'ex rei Joan Carles I ,que estava veient una de les ultimes curses de l' any des d' els boxes del circuit ,va "ficar la pota"quan a preguntes dels periodistes va confirmar que Alonso fitxava per McLaren al 2015.

              Doncs,bé,començava una nova etapa d'Alonso a McLaren,i val a dir que Lewis Hamilton ja no estaba a l' equip,la qual cosa facilitaba la tornada de Fernando a l'equip anglés.Fins i tot li van deixar triar al que seria el seu company d'equip entre un Jason Button,veterà i curtit pilot o el jove Magnussen.Van triar Button.

              Però molt aviat van començar els problemes.Als primers tests de l'any és va poder veure que els cotxes de McLaren no estaven ni de bon tros en una bona posta a punt.Els motors Honda amb que van equipats no acabaven de rutllar.Es van encendre les primeres veus d'alarma pero hi habia temps per
solucionar-ho.

              Al arribar una nova tanda de provés a Montmeló amb l'inici del campionat a tocar,va succeir un fet que a dia d'avui encara no s'ha aclarit del tot.Quan no habia fet gaires voltes al circuit,Alonso sorprenenment,va perder el control dels seu McLaren i després de reduïr,anormalment la velocitat,es va estampar,lateralment contra el mur del circuit.(Això s'ha vist en les imatges que va enregistrar la càmara que duia Vettel al seu cotxe i que anava darrera Alonso).
Ràpidament va ser traslladat a l'hospital general de catalunya en helicòpter.Des d'un primer moment van dir que estava bé i que tenia un lleugerisim traumatisme al cap,pero que en cap moment habia perdut el coneixement.
De les causes de l'accident van dir en un primer moment que havia estat culpa del fort vent que bufava al circuit en aquells moments.La FIA (federació internacional d' automobilisme)ha obert una investigació perque no "s'empassa" això del vent.

               Sigui com sigui,Alonso va quedar-se a l'hospital,tres dies,quan el normal son 24hores en observació.Alguns rumors apuntaven que Alonso hauria perdut el coneixement just abans de l'accident i per això li han fet més proves.McLaren ho ha desmentit rotundament.
A la sortida de l' hospital Alonso només va declarar que es trobava bé i que marxava a Oviedo a recuperar-se.Dies més tard ens arrivava la noticia de que no disputaria la primera cursa de la temporada per prescripció médica.

                Doncs tot això que s'ha estalviat perque la primera cursa del campionat no ha pogut ser més desastrosa per McLaren.Button ha acabat ultim i els seu substitut Magnussen no ha començat la cursa.Els motors Honda no rutllen i tindran molta feina si volen fer alguna cosa a la graella.
Se li gira feina als enginyers de McLaren per fer competitiu un cotxe que per ara fa "llufa".Alonso haura de tenir paciéncia i molta sort.

                                                                                                                         Ànec  Lluc