diumenge, 8 de març del 2015

El souffle és desinfla ???

Els darrers dies són moltes les veus que asseguren que el "souffle"independentista s' està desinflant.
    Val a dir que "souffle" és com alguns anomenen l´increment del moviment independentista que des de el 2012 ha anat pujant de manéra espectacular i que va provocar que el president Mas avances les eleccions al novembre de 2012.
En aquelles eleccions on Mas buscaba una majoria per portarnos "cap a Itaca"la força mes votada i que va doblar els seus escons va ser ERC que va apostar fort per la independencia.D' ençà cap aquí,les enquestes han anat confirman aquesta tendéncia a l' alça,tant d' Erc com de tots els partits sobiranistes.
Dues demostacions d´aquest increment varen ser les diades del 11 de setembre de 2013 i 2014 on més de un milió i mig ,llarg de persones vam sortir al carrer per recolçar la demanda d´una catalunya independent.

      Fruit d´aquestes grans manifestacions de la gent al carrer,va ser possible arribar a l' acord de tots els partits que estaven a favor del dret a decidir,i el 12 de desembre es va fixar data i pregunta per fer una consulta (tipus referendum que espanya no ens deixaba fer)per saber si el poble català volia ser un estat sobirà.
Aquesta consulta es va celebrar el 9N,tot i que l' éstat espanyol hi va posar totes les trabes hagudes i per haber,i despres que el tribunal constitucional la suspengues.Per aquesta raó han estat imputats el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau,ja que malgrat que el govern espanyol i els partits contraris al dret a decidir van qualificar la consulta de " costellada" o " de pa sucat amb oli" no van trigar gaire a portarla davant els tribunals.Actualment esta en espera de judici.
Sigui com sigui la consulta es va fer i va ser un exit ja que 2,3 milions de ciutadans es van acostar als colegis a votar.

       Després de la consulta,els diferents partits van presentar el seu full de ruta i va apareixer un altre entrebanc.Tant Erc i Ciu que son els dos partits majoritaris que aposten per la independencia i per tant son necesaris pel proces,no es posaven d´acord en el "com".Van ser uns mesos de incertesa i neguit perque les posicions de ciu i erc eren cada vegada mes llunyanes i fins i tot es parlava de problemes personals entre Mas i Junqueras.Fins i tot va haber de intervenir l' Anc,per trobar una sortida.
Finalment quan les diferències semblaven irreconciliables,va arribar l' acord entre Ciu i Erc,que va fer revifar l'esperit independentista.

       Ens van anunciar un acord per convocar unes eleccions on els partits portaran clarament al programa el punt sobre la independencia perque quedi clar qui esta a favor o en contra.(Sobre el paper seran unes eleccions plebiscitaries,ja que referendum no ens el deixen fer).
Aquestes eleccions es faran el 27 de setembre d' enguany,i per tant queden nou mesos per endavant i com tothom pot comprendre no estarem parlant nou mesos del mateix.
A més, en aquets nou mesos s' han aprovat els presupostos de 2015,s' estàn preparan estructures d' estat i el 24 de maig es faran les eleccions municipals.

           Aquestes eleccions municipals del 24 de maig seran un bon assaig per les del 27S i per tant jo diria que veient els resultats del 24M sabrem si " el souffle s'està desinflant " o només està en " Stand-By ".

                                                                                                                       Ànec  Lluc