dimecres, 15 d’abril del 2015

Rivera l'esperança " taronja "..........



                  Fins fa quatre dies,el partit revelaciò a Espanya,era Podemos,i el seu lider Pablo Iglesias,semblava que havia de ser el nou Felipe Gonzalez,que portaria un nou canvi i ja el veien com president del govern,perque tot feia preveure que arrasaría en les eleccions on és presentes.
Les europees de 2014,van ser el primer exit de Podemos,que quasi sense tenir temps de preparar una bona campanya,va obtenir 5 escons i és va situar en tercer lloc,darrera de PP i de Psoe.
Ciutadans,en va treure dos,i la formaciò de Rivera,va decidir presentar-se a la resta d'espanya,ja que fins aleshores només estaba present a Catalunya.

                  El partit popular i el Psoe,van veure en Podemos,l'enemic a batre.El discurs que fa servir Podemos és el que li agrada sentir a la gent,tot i que mai expliquen com s'ho faran.Anomenar "casta " als politics populars i socialistes,que porten més de trenta anys en politica i el fet de que totes les enquestes situaven la formaciò d' Iglesias,el feien un "rival" perillòs.
De Ciutadans,que a partir de llavors ha passat a dir-se,Ciudadanos,no en parlava ningú.


                   Les eleccions andaluses,serien una bona pedra de toc,per esbrinar realment les forces de cadascú.Al ser les primeres on entraven en joc,Podemos i Ciudadanos,era una incognita el resultat que és podria produir.Calia veure si la gent castigaria al Psoe per l'assumpte dels Eres,i com quedava el PP després de quasi quatre anys de govern a Espanya.

                   El Psoe,va focalitzar la campanya en la persona de Susana Diaz,per desvincular al partit dels casos dels Eres.Sembla que li va sortir força bé,perque va repetir resultats tot i que se li farà dificil governar.

                   El PP va fer bandera pel autèntic " canvi " a Andalusia després de 30 anys de govern socialista, i atacan a la formaciò de Iglesias titllan Podemos de ser la continuitat del Psoe.De ciudadanos va arribar a dir que no volia que a Andalusia manès un català.A l'Albert Rivera,Rafael Hernando  li va posar el sobrenom de " Naranjito ",cosa que va fer que aumentes el suport a C's.

                   Podemos feia mitins multitudinaris anuncian que el "canvi " començava per Andalusia i tot feia preveure un gran resultat,fins i tot per acabar presidint la CCAA.
Rivera va fer una campanya discreta sense grans perspectives,però una vegada més el temps va deixar cada un al seu lloc.

                    Mentre Psoe repetia resultats i és confirmaba la daballada de PP i IU,Podemos tampoc va respondre a les espectatives que havia generat i és va quedar en 15 escons,que segons com és miri,no esta malament,pero tothom n'esperava més.Ciudadanos va treure 9 escons i Albert Rivera és mostrava feliç i content.

                     Desde aleshores,la formaciò "taronja "ha començat a pujar arreu,i ja s'ha de començar a tenir amb compte com alternativa al tandem PP-Psoe.Junts amb Podemos volen acabar amb el bipartidisme. ( O potser només volen canviar els partits que formen el bipartidisme.).
Les ultimes enquestes,han posat de manifest aquesta forta pujada,i ja coloquen C's com a quarta força a Espanya,per darrera de PP,Psoe i Podemos,però amb pocs punts de marge.
A això hem de tenir amb compte que després de la desfeta de UPiD a Andalusa,molts dels dirigents,militants i votants del partit de Rosa Diez,han passat a C's o pensen fer-ho.

                      Tant és aixi que hi ha periodistes,que ja li han preguntat a l' Albert Rivera,si li agradaria ser president del govern espanyol,i tot i que ha dit que ho veu molt lluny,i poc factible,acceptaria el repte.De tota manera ha deixat clar que fins al juny no escolliran el candidat a les generals.
Si tenim amb compte que Podemos sembla que ha perdut "pistonada " podem afirmar que Albert Rivera es " l'esperança Taronja ".


                                                                                                         Ànec  Lluc