dijous, 27 d’agost del 2015

Artur Mas si no surt es perque s'amaga...... si surt fà propaganda..

                                                                             
                                                                             


             Artur Mas, no s'amaga. Desprès de les vacances d'estiu del govern de la generalitat, i a la roda de premsa posterior a la primera reuniò de l'executiu català, la portaveu del govern, va sorprendre tothom, dient que Artur Mas, compareixería els pròxims dies al parlament, tot i que la càmara ja esta dissolta, per donar les explicacions que calguin, de perque s'han convocat les eleccions del 27S. Això no ha agradat als partits de l'oposiciò, que han acusat a Mas, de fer servir el parlament, com eina electoral.

              És, si més no, curiòs, que fins fa poc, tota l'oposiciò, estaba d'acord en acusar-lo d'amagar-se darrera la llista de "Junts Pel Si ", en un discret quart lloc, per no haver de donar explicacions, dels darrers anys del seu govern. Doncs, ara que sembla que vol donar-les, i que deixarà que els partits facin les preguntes que creguin oportunes, també ho critiquen. Fa pocs dies, que tots demanaven que fos Artur Mas, qui participes als debats electorals, en representaciò de " Junts Pel Si ", com a "presidenciàble", enlloc de que ho faci Raúl Romeva. Que ho faci en seu parlamentaria, no els agrada gents.

               El PPC, per boca d'Albiol, ja ha dit, que ningú del seu partit anirà a la compareixença, i ha acusat Mas de fer politica de fireta, i convertir la politica amb un circ. Doncs, mira, si no hi van, tampòc és perd gran cosa, perque per escoltar les bestieses que diuen, si ens ho podem estalviar, benvingut sia, tot i que en aquest "circ", potser trobarem a faltar als "pallassos". A més, al PP, això de donar explicacions, els ve de nou; ells són més de "plasma", i sense preguntes. També ha demanat a Psc i C's, que no li facin el joc, i no participin d'aquest "espectacle".

                El Psc, no ha dit si hi anirà, però Iceta ha qualificat la compareixença de "despropòsit", perque el parlament ja s'ha dissolt. Ha dit també, que això s'ha de fer en un debat públic, en campanya electoral, però ha obviat, que CDC, no és presenta com a tal, en aquestes eleccions, sino que forma part de la llista "Junts pel Si", que no té res a veure, amb el govern dels darrers anys, com va manifestar el cap de llista, Raúl Romeva. Potser si els socialistes haguesin fet al mateix, quan és va acabar el tripartit, alguns no "piularien" tant, critican les retallades.

                 Joan Herrera també creu que aquets compareixença sera el primer mitin de "Junts Pel Si", però que l'aprofitaràn, per posar al descobert la politica que ha fet Mas i la que pensa fer, si torna a ser president. Rivera ha dit, que no enten, com algú que s'amaga en el quart lloc de la llista, pot fer un mitin com a candidat, quan no és el candidat. Potser ens hauría d'explicar, perque ell surt als cartells de C's, si ni tan sols, apareix a la llista.

                 Sigui com sigui, queda clar, que l'objectiu és Mas. Si surt a donar explicacions, fà propaganda i utilitza el parlament de manera electoralista, i si no surt, és perque s'amaga, per no haver de donar explicacions de les retallades. Això pasa, perque aquest és un país, on els politics no acostumen a donar gaires explicacions pel que fan, i quan la caguen, la culpa és de les circumstancies, que els obliguen a fer-ho. Mai he votat Artur Mas, ni a CiU, però li hem de reconeixer que sempre ha donat la cara, i ha demostrat ser un politic valent, i ha escoltat a la majoría dels catalans, quan hem demanat la independència, fins al punt de trencar el seu propi partit després de "caminar" 30 anys junts. Per cert, Uniò, ha demanat parlar, separadament de Cdc, a la compareixença de Mas, tot i que Espadaler l'habia qualificat de "sobrera", hores abans i que, malgrat la ruptura del pasat mes de juny, segueixen formant un únic grup al parlament.



                                                                                                    Ànec  Lluc