dijous, 13 d’agost del 2015

Que diu en Rajoy que "España va bien".....

                                                                               



               "España va bien"....Aquesta frase, la va acunyar l'Aznar quan era president; si home, és aquell que no torna, perque mai va marxar, el que posava els peus sobre la taula, quan prenia cafè amb el Bush, el que s'ha fet un fart de buscar armes de destrucciò masiva a Iraq, i les úniques que ha trobat són les estelades a Catalunya...Doncs aquest. Ara, la fa servir, Rajoy i la seva camarilla, per "vendre la moto", de la recuperaciò econòmica, que els treballadors no sabem/volem veure. Fà uns dies, hem conegut els beneficis dels bancs espanyols, dels primers sis mesos del 2015.

       Beneficis del bancs, els primers sis mesos de 2015:

       El Santander ha augmentat el benefici interanual un 57%.
       CaixaBank ha aconseguit un 75% més, després d'incorporar els beneficis de Barclays Bank.
       El Sabadell ha obtingut una pujada del 55%.
       Unicaja un 33%, i fins i tot, Bankia ha millorat els números.
       El BBVA, ha doblat, els beneficis.

Malgrat això, quasi bè tots, han decidit que a partir d'ara, cobraràn comisions, per fer servir, els seus caixers, si no ets client de l'entitat. Pobrets, ja no saben que fer, per augmentar els beneficis. Per abaratir costos, tant CaixaBank, com BBVA, han engegat un Ere per tal de tancar oficines i reduir plantilla, després de quedar-se, Barclays i CatalunyaCaixa, respectivament.

               La taxa d'atur no para de baixar, ( que estiguem a l'estiu, no té  res a veure), i que molts dels contractes siguin per hores, i no arribin ni a 20 hores setmanals tampòc. A veure si ara li espatllarem l' il·lusiò a Rajoy, de dir que Espanya és el país que més creix de la UE. A qui l'importa, que els sous siguin de miseria, i que malgrat la reforma laboral, el 90% dels contractes, siguin tèmporals ?. Són petits detalls, tampòc serem tiquismiquis ara.

                  Que el deute públic hagi pujat del 70%, a un 98%, o fins i tot més, també és un detall sense importancia. Tampòc farem gaire cas, que en els últims tres anys, s'hagin "pulit" el 40% del fons de les pensions, que és o era, el fons, per garantir el pagament de futures pensions, que segons les dades més optimistes, s'acabarà en cinc o sis anys.

                   En els presupostos generals de l'estat, que ha presentat Montoro, és preveu una baixada d'impostos, un augment del 1 % als funcionaris, i la devoluciò d'una part de la paga extra, que els van deixar de pagar el 2012, cosa que demostraria que la recuperaciò va de debò, si no fos, perque aquest any, és any d'eleccions...( Ups, crec que això últim, no ho hauria d'haver dit, però tan se val, per dir mentides, ja tenim als populars.). Diuen les males llengües, que la UE, ha ordenat a Espanya, fer més retallades de cara al 2016, i per això alguns econòmistes, ja han qualificat aquets presupostos, no es podràn cumplir. Clar que, potser han estat fets sota la idea, de que el PP no repetirà govern, i quedaràn en un calaix, i si, contra pronòstic, tornen a guanyar, tindràn quatre anys més per anar tirant i de tant en tant, repetir això de " Espanya va bien", perque malauràdament, hi ha molt "babau" que s'ho segueix empaçant.

                                                                                             
                                                                                                      Ànec  Lluc