dimarts, 25 d’agost del 2015

Que Votem el 27 S ? ......

                                                                                   



                   Que votem el 27 S ?... Aquesta sembla una pregunta, que a aquestes alçades, tothom l'hauría de saber contestar, al marge d'ideologies polítiques, o del que a cadascú, li va millor interpretar. Que ningú s'enganyi ni és deixi enganyar; aquestes eleccions no són per escollir un president de la Generalitat, perque d'això, ja en teniem un, que tan si era bò o dolent, era el que va escollir una majoría de catalans. Ni tan sols són per escollir un mòdel de govern, com alguns ens volen fer creure. Això vindrà després, perque poc és pot canviar un mòdel de govern, si no tens els recursos necesaris. ( Grècia n'es un exemple.). Aquestes eleccions, són per decidir si Catalunya vol ser un país independent, amb tot el que això comporta o vol seguir com fins ara. En un país minimament democràtic, això s'hauria decidit, amb un referèndum, tal com és va fer a Escòcia, on, per cert,  va guanyar el NO. S'ha intentat per totes les maneres posibles, que l'estat espanyol, autoritzes celebrar el referèndum, fins i tot sense que fos vinculant, però no hi ha hagut manera d'aconseguir-ho. El fet d'haver d'avançar aquestes eleccions, i fer-les com si fossin autonòmiques, ha vingut forçat per la por, que l'estat espanyol, en defensa de la democràcia, impugnés i prohibis fer-les.

                    De la mateixa manera, també quedar clar, que en aquestes eleccions hi ha dos grups, o confluències, com en diuen ara, ben definides; una de la banda del "SI", on hi ficariem la llista de Junts Pel Si i les Cup,( encara que amb matissos,)  i a l'altre banda, trobem els del NO, on se situen PP, C's i Uniò; el Psc, que seria més aviat del NO, no ho vol dir, no fos que els acusin d'anar de la mà de PP i C's, tot i que de fet hi vagin. Els de Catsiqueespot, no sabría on ubicar-los, perque no estan amb el NO, però tampòc podem comptar els seus vots, com un "SI". De fet, crec que ni tan sols ells mateixos saben on van, perque tant aviat diuen una cosa, com la contraria. Carregàn contra Mas i Cdc, ja estan contents. No deixa de ser curios, però, que després de la ruptura de CIU, només segueixen carregant contra Cdc i no contra Uniò.   
    
                    Per tant el 27 S, votem per per decidir allò que no ens han deixat decidir per altres mitjans, perque la nostra constituciò no ho permet. Voler canviar aquesta constituciò, o voler fer un proces constituent, acordat amb l'estat espanyol, es pujar a la "roda del hamster", perque les forces majoritaries, com són PP-Psoe, ja han manifestat la seva postura sobre Catalunya. Esperar que "Podemos" o un altre formaciò emergent, aconsegueixi la força  necesaria per canviar alguna cosa, ens pot portar a 300 anys més d'ofeg econòmic i de seguir repartin engrunes, i barallant-nos entre nosaltres. Per això tenim, aquest 27 S, la oportunitat de canviar-ho més depresa, i aquesta oportunitat, passa per votar "Junts pel SI".

                                                                                                 Ànec  Lluc