dissabte, 15 d’octubre del 2016

Desemmascarar als Comuns.....

             Si no hi ha sorpreses d' ultima hora tot sembla indicar que Rajoy podrà formar govern amb l' abstenció dels socialistes. No ho tindrà fàcil però per aprovar uns pressupostos i tirar endavant la legislatura. Haurà de buscar acords puntuals amb altres formacions per aprovar qualsevol llei.
Pel que fa als diputats catalans al Congrés, s' hauria d' aprofitar l' apropament al parlament català entre Junts Pel Sí i CSQP envers el referèndum "acordat" amb l' estat, per aprovar una resolució per anar al Congrés a demanar, per enèsima vegada, la cessió de competències per fer el referèndum, com ja es va fer el 8 d' abril de 2014 i que va ser rebutjada per 299 vots en contra i 47 a favor. En aquesta ocasió però, comptem amb els Comuns i les seves aliances a la resta de l'estat. Aquesta vegada però, aquesta petició comptaria amb el suport dels Comuns i les seves aliances arreu de l' estat, es a dir Podemos i les Marees, a mes d' ERC i el PDEC. Xavier Domènech podria ser lˋ' encarregat de defensar la petició al Congrés espanyol. En la votació d' aquesta resolució els Comuns s' hauran de retratar al igual que Podemos. Veurem llavors si la petició de referèndum pactat va de debò o es un " brindis al sol ". De la mateixa manera, i si tal com es d' esperar el gruix de diputats al Congrés torna a tombar la proposta hauran d'explicar molt be a Catalunya perquè no accepten el referèndum unilateral, un cop demostrat que es la única opció possible.

              Alguns diran que aquesta petició es tornar enrere perquè aquest pas ja es va fer, per cert amb Joan Herrera i Coscubiela a Madrid, i tindran raó però si serveix per acabar amb l' ambigüitat dels Comuns valdrà la pena fer-ho. D' altre manera, ja ha quedat clar que la tàctica dels Comuns es allargar la situació " sine die " i mentre tant anar fent. Colau & cia.han deixat clar en mes d' una ocasió que el que volen es "assaltar" la Generalitat. Quan abans desemmascaren l' engany, podrem ampliar la base independentista que ara es el que cal. Ja triarem després " COM " serà la República.



                                                                                                        Ànec   Lluc