dilluns, 17 d’octubre del 2016

Gürtel...comença l'espectacle.....

                                                                                 


                Aquesta setmana ha començat, després d'anys d'instrucció. el judici de la Gürtel. El màxim responsable i cap de la trama Francisco Correa ha començat a declarar i els rumors que afirmaven que havia arribat a un acord amb fiscalia per col·laborar a canvi d'una rebaixa de condemna sembla que es confirmen. Cal recordar que Correa s'enfronta a una condemna de 125 anys pel suposat cobrament de comissions a canvi de facilitar l'adjudicació d'obra pública a determinades empreses. En els dos dies de declaració ha apuntat a alts càrrecs del partit Popular, tant a nivell local a diferents municipis de la comunitat de Madrid, com a nivell nacional, en l'època de José Maria Aznar com a president del partit i del govern espanyol. Ha detallat el "modus operandi" de la trama pel que fa al cobrament de comissions. Ell era l'encarregat de contactar amb les empreses que feien l'oferta i en cas de rebre l'adjudicació, l'empresa donava el 3% del cost de l'obra a Correa que el repartia al 50% amb Luís Bàrcenas, que aleshores era tresorer del Partit Popular.
En la seva declaració, Correa ha ofert tota classe de detalls sobre les "atencions",-que es com ha definit els regals que feia als polítics -, i ha fet menció de quines eren les empreses beneficiades per la trama. Entre aquestes empreses hi han importants constructores com Dragados, OHL de Villar Mir o ACS de Florentino Pérez. Aquest últim ha sortit al pas d'aquestes acusacions dient que son falses i ha avisat que es querellarà contra Correa. També ha mencionat a Jesús Sepulveda, ex-marit d'Ana Mato, ex-ministre de sanitat de Rajoy, com a receptor de tres vehicles, així com viatges, pallassos o castells inflables per festes d'aniversari familiars. Va reconèixer també haver pagat la il·luminació al casament de la filla d'Aznar amb un cost de 32000€. Ha assenyalat als ministeris de Fomento i Medi Ambient com els millors "clients" de la trama. Durant el mandat d'Aznar va ser quan la trama va tenir mes activitat, i va arribar a dir que estava mes temps a "Gènova" que al seu despatx. Amb l'arribada de Rajoy a la presidència del partit, la cosa es va refredar molt sobretot a partir de la contractació d'Antonio Càmara per recomanació d'Agac, ( gendre d' Aznar), i provinent del seu equip i que no era del grat de Mariano Rajoy. Aquesta hauria estat la raó per la que la trama es va anant distanciant del PP nacional i hauria desplaçat els seus "negocis" cap a València, un altre feu del PP.

               Cospedal i Soraya SS han dit que el que s'està jutjant al cas Gürtel va passar fa molts anys i que cap dels acusats esta ja a les files del PP. ( S'obliden d'Ana Mato que es assessora dels eurodiputats a Brussel·les ). També han dit que amb l'arribada de Rajoy a la presidència del partit es va posar punt i final a la trama, però també s'obliden que Rajoy formava part de l'equip d'Aznar i fins i tot va ser cap de campanya en alguns comicis durant el seu mandat. Un altre que surt esquitxat es Pio Escudero que es l'actual president del senat. Totes dues han coincidit que res del que ha sortit en aquest cas hauria d'influir en un mes que probable debat de investidura.
De la mateixa opinió s'han mostrat el president de la gestora del Psoe així com Sussanna Díaz, argumentant que tot això de la Gürtel ja se sabia i Correa no ha aportat cap novetat al cas i per tant no ha d'influir a l'hora de prendre la decisió d'abstenir-se o no, tot i que han matisat que tot es tindrà en compte.
La mateixa valoració ha fet el portaveu de C's, que s'ha limitat a dir que no han aportat cap novetat que no fos coneguda.
El judici continua i sembla que va per llarg, però almenys s'ha rebutjat la petició de nul·litat que havia presentat el PP a començament de setmana. Malgrat que tothom desitja que es depurin totes les responsabilitats penals, - perquè les polítiques diuen que ja s'han assumit -, coneixent com es la justícia espanyola, qui mes qui menys imagina com s'acabarà tot plegat.



                                                                                                            Ànec  Lluc