dimarts, 25 d’octubre del 2016

El PSOE de la vergonya.......

             El diumenge 23 d'octubre passarà a la història com el dia en que un comitè federal del Psoe, capitanejat "de facto" per Sussanna Díaz va decidir trencar el partit gairebé per la meitat. Després de carregar-se a Pedro Sànchez que havia estat escollit com a secretari general per la militància, el comitè federal va decidir canviar el "NO a Rajoy" per una abstenció per tal de facilitar l' arrancada de la legislatura. Han intentat justificar-ho dient que s'han d'evitar unes terceres eleccions, en les que molt probablement el PP tornaria a guanyar i qui sap si amb majoria absoluta. Han repetit una i altre vegada que ningú pensi que aquesta abstenció serveixi per res mes que per la investidura. Han avisat que Rajoy haurà de negociar punt per punt amb ells mateixos o altres formacions ja que ells exerciran d'oposició.
El mateix discurs ha fet C's que mes enllà de celebrar la decisió del Psoe, estan satisfets de que per fi es desencalli la situació i arranqui la legislatura. Ells estaran a l'oposició per controlar al govern i per evitar que el PP pugui fer allò que li rota.

               Es a dir que ara el Psoe ens vol fer creure que faran a Rajoy president i a l'endemà li faran una dura oposició i  impediran que el PP pugui desenvolupar les seves polítiques. També ens vol fer creure que el PP no s'ha assegurat ja l'aprovació dels pressupostos que estaran condicionats a les demandes de la UE. Ens vol fer creure que han fet president a Rajoy per evitar noves eleccions però sense tenir amb compte que les pot convocar quan vulgui, si veu que no te els suports per governar a la seva manera. Això vol dir que amb un PSOE trinxat, el PP no te cap por d'anar a noves eleccions i ho farà servir com a xantatge perquè el Psoe acabi donant-li suport si es que no esta ja tot pactat, que jo penso que si.
 Culminarà d'aquesta manera la Gran Coalició que servirà per mantenir l'estatus quo de que gaudeixen PP i Psoe des del 78. Una vegada mes s'han, en aquest cas el Psoe s'ha passat a la militància pel forro, i al comitè han pres la decisió que ha satisfet el desig dels "Barons" del Psoe, cosa que ve a demostrar que sempre manen els de dalt.
Veurem com ho expliquen als seus votants i veurem també com pot afectar en futures eleccions.


                                                                                                              Ànec  Lluc