dijous, 16 de juliol del 2015

27 S...Ara va de debò.......

                                                                             



             Ha estat gairebè com un part. Han hagut de passar nou mesos des de l'èxit de participaciò que va suposar la consulta "butifarrendum"que va ser el 9 N, on més de 2 milions de persones varem anar a exercir un dels drets fonamentals en tota democracia, com ès el vot. No va ser fàcil, perque el govern espanyol, i el seu "braç armat legislatiu" que ès el Tribunal Constitucional, hi van posar totes les trabes possibles i mès. Des de les hores, el proces ha tingut alts i baixos, per culpa d'uns i altres, i pels interessos partidistes de cadascuna de les parts. Afortunadament, això ha quedat enrera, i no serè jo qui ara faci retrets a ningú. Ara ès l'hora d'anar tots junts, i mirar cap endevant.

             Ahi és va coneixer que CDC i ERC, juntament amb les entitats socials, faràn una llista conjunta, on a mès de persones de la societat civil hi seràn Artur Mas i Oriol Junqueras. La Cup, per mutius que no comparteixo, no s'hi ha afegit, i anirà amb llista pròpia, tot i que ha manifestat el compròmis no escrit, de fer costat a la opciò independentista, i a portar-la explicitament al seu programa. Per tant, hi hauran dues llistes, que potser ès pitjor que una, però ès millor que tres. De tota manera, la llista en solitari de la Cup. pot servir per arrabassar vots a Podemos/Icv.

             Avui s'han donat a coneixer els 5 primers noms de la llista unitaria d'entitats per Barcelona i la sorpresa  agradable, ha estat saber que un home molt valuòs pel proces l'encapçalarà. Ès tracta de Raúl Romeva, ex-icv, que ha estat molts anys europarlamentari, i per tant ès força conegut a Europa. En el segòn lloc, trobem Carme Forcadell, Muriel Casals ocuparía la tercera plaça, i Artur Mas i Oriol Junqueras a continuaciò. David Fernàndez i Quim Arrufat, podrien haver estat en aquesta llista, que si tenim amb compte que cap dels dos anirà a la llista de la Cup, s'hi podrien incorporar com a independents, tot i que ho veig pòc probable.

             De moment només han trascendit aquets cinc noms, i de fet, encarà no ens han explicat l'acord al que s'ha arribat, i nomès en coneixem quatre detalls. En els proxims dies, ens explicaràn en que consisteix l'acord amb "pels i senyals", i coneixerem tambè, mès noms que conformaràn la llista. Un dels que ès mereix ser-hi, ès Eduardo Reyes, de Sumate, que ha fet una gran tasca, per difondre la necesitat que té Catalunya d'independitzarse, per aconseguir un nou país pels nostres fills.

              Les reaccions no s'han fet esperar. Des d'icv, veuen una llista de dretes, confeccionada perque, Mas sigui el president i pugui seguir fent la seva politica de retallades i privatitzacions. Coscubiela i Camats han fet diverses piulades critican l'elecciò de Romeva com a cap de llista, i han negat que aquest fet pugui restar vots a la confluencia que faràn ells amb podemos, però la veritat ès que tenen por de perdre la cadira.
La Camacho ha fet una crida als partits constitucionalistes, a unirse per fer oposiciò al sobiranisme. Tambè han manifestat, que el PPC ès postula com a unica alternativa pel 27 S.
Montoro i Margallo, han mostrat estranyesa davant l'acord, entre CDC i ERC, quan sòn dos partits que tenen poques coses en comù. PP i Psoe, ès veu que en tenien moltes, quan van fer la pinça al país basc, perque el PNB no fes govern, tot i haver guanyat les eleccions.
       
               Sigui com sigui, la questiò és que l'acord, ha fet agafar un nou impuls al proces, i ara tot apunta a que el 27S podem guanyar. Sembla ser, que dins de l'acord, s'han donat sis mesos de temps per proclamar la independencia. Tant de bò sigui aixi, i Sant Jordi del 2016, el poguem celebrar com un nou país.

   
                                                                                                   Ànec  Lluc