dijous, 30 de juliol del 2015

Espanya ens roba......

                                                                             


                Montoro i el seu ministeri d'hisenda, han publicat aquets darrers dies, unes balances fiscals corresponents a l'any 2012, on tot i estar precuinades, reconeixen un deficit a Catalunya de 7439 milions d'euros. Catalunya és la segona CCAA més espoliada, darrera de la de Madrid, que segons els càlculs del ministeri, va tenir un dèficit de 19015 milions d'euros, mentre que la tercera posiciò, en quan a dèficit, la ocupa el País Valencià, amb 1453 milions d'euros. A l'altre platet de la balança, és sitúen per aquest ordre, Andalusia, Galicia, Canaries, Castella i Lleò, Extremadura, Castella-la-Manxa, Astúries, que reben més del que aporten. Curiosament, algunes d'aquestes CCAA, que son clarament beneficiaries dels impostos que paguem els catalans, són les que diuen que Catalunya demana i ells paguen. Algunes d'aquestes CCAA, subvencionades, és permeten el luxe, de rebaixar impostos, donar pagues especials, a aturats i pensionistes, ( crean aixi, el que és coneix, com a "vot captiu"), i fidelitzant l'electorat, sota l'amenaça de la por.

                 Després, resulta, que quan la generalitat no pot fer front als seus pagaments, ha de solicitar un préstec al govern central, que Montoro, ens presta generòsament, això si, a canvi d'uns interesos. Hisenda fa efectiu aquets préstecs, a través del FLA, ( Fons de liquiditat autonòmica ), que és financía, amb el deficit de les CCAA, és a dir, amb bona part, amb els 7000 i escaitx milions d'euros, que surten de Catalunya i mai tornen....Bé, de fet, si que tornen: amb forma de préstec, a retornar amb interesos. S'ha de reconeixer, que el sistema, és collonut, per qui remena els calers. Ens deixa uns calers, que li hem entregat abans, perque els hi tornem amb interesos. A més, Montoro, pot fer el fatxenda, dient, que ha de "pagar" els deutes de la Generalitat, perque els catalans som uns maldestres, i ens pategem el que Espanya te a bò de donar-nos, quan reparteix, ja que ni tan sols respecta, el que està pactat a l'estatut, pel que fa a inversions a Catalunya.

Malgrat això, encara n'hi ha que defensen que el referèndum per decidir si Catalunya, pot esdevenir un estat independent, ho hauria de votar tot espanya. Clar que si, i la pregunta podria ser: Vols deixar escapar la gallina dels ous d'or, i que els catalans, deixin de pagar  la festa ?. El resultat del referèndum, seria prou previsible.
                                                                             

                  Val a dir, que aquestes balances de 2012, que ha públicat ara el govern espanyol, estan calculades amb el sistema, càrrega-benefici, ideat per l'economista Àngel de la Fuente, proper a C's, i si ens reconeixen un deficit de 7439 M€, vol dir que probablement l'autentic deficit, s'acosti als 16000M€, que dona el càlcul fet per Sala i Martin, i per la propia Generalitat. Si tenim amb compte, que tothom acostuma a escombrar cap a casa, podriem fer un " ni pa ti, ni pa mi", i deixar-ho, en uns 12000M€, que de tenir-los a caixa, permetrien pagar les farmacies, la sanitat, l'educaciò, i potser s'acabarien les retallades.

                   Per tant, i segons com reconeix el propi govern espanyol, Catalunya tè un deficit de 7500M€, pel cap-baix, que segons sembla, resulta de la "solidaritat entre regions"; el que no diuen mai, és que tota solidaritat ha de ser voluntaria, perque quan deixa de ser-ho, la solidaritat, és converteix en espoli, i tot espoli, és una forma de robatori, ergo "Espanya ens roba".....i al qui no li agradi que s'hi posi fulles....Quedi clar, que quan dic "Espanya ens roba", em referixo a l'estat en si, no als espanyols, que prou castig tenen amb el que posa el seu D.N.I..

                                                               
                                                                                             Ànec  Lluc