dijous, 2 de juliol del 2015

ICV.....el preu d'una cadira.....

                                                                               


                Iniciativa per Catalunya Verds, és un partit, o millor dit era un partit, que podriem considerar com hereu del partit comunista, o per ser més exactes del Psuc. En els ultims anys, però, ha iniciat una deriva, que si no hi posen remei, i no veig que els seus dirigents hi posin gaires ganes, acabaràn desapareixen del panòrama politic. De fet, en les darreres eleccions municipals, a la ciutat de Barcelona, ni tan sols s'han presentat amb les seves sigles, i han anat de "comparsa ", a una nova formaciò, liderada per Ada Colau, que ha aprofitat la seva popularitat com a ex-presidenta de la PAH, per fer el salt a la politica. A l'ajuntament de Barcelona, ICV, sempre ha tingut un paper rellevant, tant en el govern, amb els alcaldes del Psc, com a la oposiciò, a la era Trias. En aquesta ocasiò, s'ha limitat a cedir a BCN en comù, els espais que li pertocaven com partit amb representaciò al consistori, aixi com el finançament de la campanya, graciès a uns credits amb "La Caixa". A canvi, ICV, ha pogut sentar a les cadires de l'ajuntament, a algun dels seus "correligionaris", provinents del observatori DESC, que sembla ser està sota la orbita d' ICV. No obstant, abans de que BCN en comú, acceptes la incorporaciò d'ICV, aquets va haver de renunciar a que Gomà, formés part de la llista. Tot te un preu.

                Pel que fa a la independencia, ICV, i els seu lider, Joan Herrera, s'ha mogut sempre en un SI però NO. Van estar a favor del dret a decidir des d'el primer moment, però darrerament s'han afegit al dret a decidir però per decidir-ho tot, que és la mateixa cantarella que fan servir els de Podemos, BCN en comú, o el Proces Constituent de la Forcades. Aquest és un argument trampa, perque sense independència no és pot decidir res. ( Junqueras ens ho ha recordat aquesta setmana.).

                De cara al 27 S, esta a punt de tancar un acord amb Pablo Iglesias, de Podemos, per anar junts a les urnes, la qual cosa implica deixar les sigles amagades un altre vegada, ja que una condiciò que ha posat Pablo Iglesias per poder anar plegats, és que la marca " podemos" no renuncia al seu nom ni va acompanyat d'altres sigles. També ha demanat, que  ni Herrera, ni Camats ni Nuet, poden tenir un paper rellevant dins la coaliciò, perque els considera de la "vella politica". Herrera i Camats ja s'han apartat del mig i han proposat a Coscubiela ( que esta visquen de lo públic des de 1984). De tota manera en una entrevista, Pablo Iglesias, va deixar clar que tot i que ho decidiran  més endavant, el que li agrada per liderar la coaliciò es Dante Fachin, es a dir, el seu. Per tant, ICV, torna a renunciar a les sigles, i accepta o acceptarà les condicions de Podemos, per tal que els deixin anar plegats. Després l' Herrera ens ho vol vendre com un exit de ICV. Bé, són maneras de veure les coses, i qui no és consola és perque no vol.

              De tota manera, ha sortit un grup independentista,- o almenys això diuen-, que és mostra critic amb la direcciò, i aposta per la independència, encara que continuen supeditandola a un canvi de govern a Espanya. Aquest grup, tot i que no coincideix amb la direcciò d'ICV, ja que aquesta prioritza l'eix sòcial a l'eix nacional, no és plantejan abandonar la formaciò i crear-ne un altre clarament independentista. Diuen que volen aixoplugar als del SI-No, i als del SI-SI - depen, però no aclaren de que depen. Segueixen la linea ambigua de la propia direcciò.

              En fi, i això és una opiniò personal, penso que, ICV, ha entrat en un proces d'autodestrucciò, i li pot pasar el  mateix, que li ha passat al Psc, o més recentment a Uniò. L'ambiguitat o les ganes d'acontentar tothom, mai han donat bon resultat. De fet, les enquestes ja fa temps que pronostiquen una  perdua de vots, i per això busquen aliances per poder salvar els mobles, i aconseguir les "cadires" que puguin. A les darreres eleccions municipals, no s'ha pogut veure, si hi ha devallada o no, perque com he dit abans, no han donat la cara, i s'han amagat darrera l'Ada Colau i BCN en comú. Pel 27 S, vol tornar a amagar-se, aquest cop darrera Pablo Iglesias i Podemos, sota el paraigues de Catalunya en comú.



                                                                                                  Ànec  LLluc