diumenge, 26 de juliol del 2015

No entenen res....ni ho volen entendre...

                                                                                 



                  A aquestes alçades del proces, encara hi ha gent que creu que tot el tarrabastall que esta originant el proces cap a la independencia, o si més no, per esbrinar d'una vegada si la majoria del poble català vol que Catalunya esdevingui un nou país, és fruit o "culpa" d'Artur Mas. No sere jo, qui posi amb dubte, la feina feta pel president d'ença dos o tres anys cap aqui. També és probable, que sense l'Artur Mas, no s'hauria arribat tan lluny, i com estem  ara. Dic, probable, perque això no ho podrem saber mai. El que si sabem, és on som ara, i perque i com s'hi ha arribat. Però, i de la mateixa manera, crec que si no l'haguesim empentat entre tots, tampoc hauria fet el gir que ha fet CDC cap a la independencia, que a més de la perdua d'escons, l'ha obligat a trencar amb Uniò. Artur Mas, s'ha vist obligat a iniciar aquest camí, després que Mariano Rajoy li dones carabasses, quan va anar a "pidolar", el pacte fiscal, i més tard, un nou sistema de finançament autonòmic, que tot sigui dit, fins l'Alicia Sanchez Camacho i el Rivera de C's, reconeixen injust per Catalunya. Les ultimes diades de Catalunya del 11 de Setembre, també van ser majoritaries, és va fer la Via Catalana, i la "V" a Barcelona. La sociètat catalana, va manifestar-se en gran numero, sino majoritariament, a favor d'iniciar un proces per aconseguir la independencia.

                Des d'el primer moment, el govern central del PP, el Psoe, i la resta de partits espanyols, i també alguns de catalans, van identificar i subordinar el proces a Mas. La "caverna mediàtica"també va atribuir el proces, a una dèria de Mas, obviant les manifestacions d'una amplia majoria de catalans. Obviant també que ni la CDC de l'epoca de Pujol i molt menys amb Uniò de la ma, havien estat independentistes. (Alguns segueixen pensant que ni ara, després de desfer-es d'Uniò ho siguin.) Malgrat això, Mas ha estat la diana de tots els atacs que ha patit el proces fins ara. Alguns diaris van inventar-se suposats comptes a Suissa d' Artur Mas, per tal de desprestigiar-lo i fer-lo caure. Després de multituts d'ocasions, en que el poble català ha demostrat que és el que esta darrera d'aquest proces, alguns segueixen entestats amb personalitzar-ho en la figura de Mas.

                 Podemos per la seva banda, ja va anunciar que faria servir l'odi personal que te envers la figura del president, per tel de derrotar-lo. Sembla que un dels objectius del partit de Pablo Iglesias sigui derrotar a Mas. Icv, s'ha afegit a aquesta campanya, i juntament amb podem han creat la marca "Catalunya si que es pot" per presentar-se el 27S, amb l'unic objectiu de que Mas no sigui president.
Aquesta setmana, ha estat Revilla, president de Cantabria, qui ha tornat a carregar contra Mas, i fins i tot ha amenaçat amb tancar el pantà del Ebre, si el president és posa "tonto".

                 Uns volen creure que darrera del proces només hi ha Artur Mas i els seus deliris de grandesa, i altres que volen creure que Mas ha provocat tot això per salvar-se ell. En tots dos casos, és personalitza el proces i el desitg independentista, amb la persona d'Artur Mas, quan precisament va ser ell, el primer que va entendre que si no escoltava el crit de la majoria del poble català, li pasariem per sobre.

                 El govern espanyol, amb qui encara hi ha algú, que insisteix a dialogar, a cada acciò que s'ha fet des de Catalunya, ha respost amb querelles i denuncies al Tribunal constitucional. Ha tombat lleis fetes al parlament, com la de la pobresa econòmica o l'impost a diposits bancaris. No entenen ni volen entendre, que fets com aquets, augmenten el desig de fotre el camp, i fins i tot, transformen el desitg en necesitat.
Els constants atacs a la llengua catalana i l'espoli que patim, són raons més que suficients per voler marxar, per no parlar, del menyspreu constant, a que estem sotmesos. A canvi, només rebem amenaces d'un estat que fa servir la constituciò en contra d'una part significativa de la poblaciò, quan hauria de servir, precisament per garantir-ne els drets. Però, com diu el titol d'aquest article, no entenen res ni ho volen entendre. Tant de bò el 27S tinguem un bon resultat de cop, i a partir d'aleshores, ho començaràn a entendre per força.



                                                                                             Ànec  Lluc