dimecres, 8 de juliol del 2015

Pel bon cami.....per gunayar el 27 S

                  Llegint el titol, pot semblar que aquest és un article sobre el PP. Doncs no. És sobre el proces, que ens ha de portar a votar el dia 27 S, i que sembla que per fí, agafa embrensida, per aconseguir la llibertat i esdevenir un país independent. Després que el president Mas, llences la seva proposta a les entitats civils, com són l'Anc, Omnium, i l'Ami, de presentar una llista amb gent de la societat civil, on no necesariament hi hauria de ser-hi ell, aquestes entitats, després de consultar als seus afiliats, i amb l'aprovaciò majoritaria d'aquets, han decidit recolçar la proposta.

                    Per altre banda, després que Junqueras fes la proposta d'una Aliança d'esquerres per la República Catalana, sense gaire exit, tot sigui dit, ha fet una nova proposta d'una llista civil, sense politics, que en un principi, sembla de l'agrat de tothom. CDC ja ha manifestat que encara que no hi hagin politics de CDC, aquesta es la seva llista; Erc també ha dit que la recolçaran totalment, i les Cup també sembla que hi estan d'acord, tot i que diuen que potser és una mica precipitat, per la  manca de temps. No cal dir, que les entitats civils hi estan d'acord, perque aixi s'aconsegueix la unitat tan desitjada.
Aquesta unitat, fa por als unionistes, que la veuen com un perill real, i comencen a veure que el 27S va de debò. Tant es aixi, que Ramon Espadaler, ha fet unes declaracions, en les que diu que esta preocupat per un possible "tripartit", entre CDC-ERC-CUP, per després del 27 S. Això és perque saben que si anem units, això no hi ha qui ho pari, per molt que avui Mariano Rajoy, hagi dit que mai aconseguirem separar espanya ni acabar amb la solidaritat que ens uneix amb els espanyols. Val a dir que ha fet aquestes declaracions a la fundaciò Faes, al costat del Ansar, que molt probablement, també li ha preparat el discurs. Iceta per la seva banda, ha començat un acostament a C's, i de Podemos/Icv, crec que ja esta tot dit.

                   Precisament, fa uns dies el diari Ara, publicava una enquesta, encarregada per Omnium, amb tres escenaris de llistes possibles. Una primera, amb llistes separades, un altre amb una llista conjunta CDC-ERC sense les CUP, i una tercera de societat civil, recolçada per CDC-ERC-CUP. La opciò que resulta més favorable, seria la de la llista civil, amb recolçament de tots tres partits sobiranistes, amb 75 escons, i un 49% de vot. La opciò més desfavorable, seria la de llistes separades. Una vegada més, sempre segons aquesta enquesta, és demostra que la Uniò fa la força. 



                                                                                  


                      Per tant, aviam si ens deixem de "collonades" i anem d'una vegada per feina, perque el 27 S el tenim a sobre, i encara queda molta feina per fer. Tant els partits com les entitats s'hauran de posar d'acord, en la manera de confeccionar la llista, sense politics, tot i que jo penso que Mas, Junqueras i Fernandez, haurien de ser-hi, encara que l'encapçales algú de la societat civil, però crec que els tres donarien un valor afegit a la llista. Sigui com sigui, ha de ser aviat, perque sen's acaba el temps. El 27S és a la cantonada, i s'ha de mirar d'explicar, sobretot a la gent gran, que viu enganyada amb el discurs de la por, els aventatges de la independèndcia, que hi son. Només aixi, ho podrem aconseguir, perque si no les consequencies poden ser desastroses.