dilluns, 27 de juliol del 2015

Constituciò del 78 : L' Article 155 .......

                                                                           
                                                                                 



               Fins no fa gaire, ningú donava " dos-rals", pel proces. Ni a Catalunya ni a la resta d'Espanya, sospitaven que agafes la dimensiò que ha acabat agafan, i el propi Rajoy, ha actuat com si el "cas català", acabaria caient pel seu propi pés. Va ser arran de la consulta del 9N, que tot insistir que no tenia cap validesa, va ser impugnada i suspesa pel " tribunal constitucional ", a instancies del Partit Popular. Per substituir aquesta consulta, la Generalitat va convocar un "proces de participaciò ciutadana ", per fer posible que el 9N hi haguesin urnes, i que els catalans i catalanes, puguesin votar. Tot van ser riotes i menyspreu, qualificant el 9N, de "charlotada", "democracia de fireta"etc.etc., però, ves per on, l'endemà, al veure l'exit aclaparador del 9N, el govern del PP, va correr a querellar-se contra tot i tots els que van fer posible que anesim a votar. Arran d'aquella "costellada", el president Mas, i les conselleres Rigau i Ortega, estan imputats, per un delicte que els pot acabar inhabilitant.

                   Després hem hagut d'escoltar, que el proces no porta enlloc, que si carrerò sense sortida, deliris de Mas i Junqueras, etc.etc., i tot i reconeixen, que potser si que hi ha hagut alts i baixos, ara sembla ser que, arran de l'acord CDC-ERC i les entitats socials per anar plegats el 27S amb la llista "Junts pel SI ", que encapçala Raul Romeva, i compta amb politics i gent valuosa de la societat civil, comencen a veure que això va de debò.
La primera en donar un toc d'alerta, va ser l'Alicia Sanchez Camacho, que és va oferir per liderar una coaliciò entre els partits del NO. Això vol dir que ja accepten, que el 27S, són quelcom més que unes eleccions autonòmiques. Sense adonar-sen estan donan al 27S, el caracter plebiscitari que fins ara havien negat. Ara el govern de Rajoy ens amenaça amb aplicar l'article 155 de la constituciò. Molts periodistes i mtjans de comunicaciò, ja havien demanat a Rajoy que l'apliques en diverses ocasions.
Però....que diu exactament l'article 155 ?

          art. 155...

                   1) Si una CCAA no cumpliere las obligaciones que la constitucion u otras leyes le impongan o actuare de forma que atente gravemente contra el interes de España, el gobierno, previo requerimiento al presidente de la CCAA, y en el caso de no ser atendido, con la aprobaciòn por mayoria absoluta del Senado, podrà adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del mencionado interés general.
                    2) Para la ejecución de las medidas previstas en el apartado anterior, el gobierno podrà dar instrucciones a todas las autoridades de las CCAA.

                Aquest és el famòs art. 155, del que tan s'omplen la boca, alguns mitjans de comunicaciò, i aquets últims dies, també han mencionat, encara que de forma no explicita, alguns membres del govern Rajoy. Llegint el contingut de l'article, no veig que convocar unes eleccions el 27S, suposi cap perill ni atenti greument contra l'interès general. Per tant, l'aplicaciò d'aquest art. 155, no és podria dur a terme fins uns dies després de les eleccions, i en funciò de les actuacions que és fesin, que dependran dels resultats.
Si aquets resultats, han estat molt clars el 27S, la UE podria aplicar a Espanya, l'art. 7, del tractat de la uniò europea que diu que la UE té l'obligaciò de defensar els drets democràtics si un estat membre amenaça de violar-los. També podria aplicar-lo, si el govern espanyol, tingues els nassos de voler impugnar la convocatoria pel 27S, que coneixen a Artur Mas, crec que serà impecable. Per tant, l'aplicaciò del 155, no serà tan fàcil com ens volen fer creure. Ho fan servir, per fer-nos por, però no s'adonen que la por ja l'hem perdut, perque no tenim res a perdre.


                                                                                                       Ànec  Lluc