dilluns, 20 de juny del 2016

Educació patirà el veto als pressupostos .......

                                                                           
              Comencen a notar-se els primers efectes del rebuig als pressupostos de la Generalitat i per tant l'obligatorietat de prorrogar els de l'any passat. Concretament han estat a educació. El Departament d'ensenyament ha anunciat que degut a aquesta pròrroga dels pressupostos no es desplegaran les millores previstes als centres complexes i a l'escola inclusiva. Això suposa que no es contractaran els 880 professors. Els sindicats han manifestat que això es una nova retallada. Els directors de les escoles públiques han dit prou i s'han mobilitzat davant el parlament. USTEC ha demanat la dimissió de la consellera d' Educació. UGT ha demanat a la resta de sindicats que s'afegeixin a la vaga que volen portar a terme el 12 de setembre a l'inici del proper curs.

               Caldria recordar però a tota la comunitat educativa, professorat i pares i mares d'alumnes  que els autèntics culpables d'aquesta situació son els que per motius exclusivament polítics van vetar uns pressupostos que preveien un augment de 211 milions d'euros. Aquests 211 milions haurien fet possible millorar la substitució de mestres i els ajuts a l'escola inclusiva. Amb el mateix pressupost que al 2015 només es pot garantir el personal bàsic per no augmentar les ràtios, així com també es garantiran les beques menjador.

                La CUP ha sortit el pas espolsant-se les puces de sobre i dient que aquestes retallades son per voluntat política de JxSi ja que segons ells els 800 milions extres per la reducció dels interessos els poden aplicar a mesures socials. També diuen ara que la llei de pressupostos permeten incrementar partides qualificades com a necessitats bàsiques. Una de les raons de presentar l'esmena a la totalitat era que un cop admesos a tràmit (que no aprovats), ja no es poden modificar les partides. Mentien abans o menteixen ara.

                 CSQP també s'ha queixat d'aquestes noves retallades en educació com si no fossin responsables de la situació al votar en contra d'uns pressupostos que augmentaven en 800 milions la despesa social. Al igual que la CUP la raó del veto a aquests pressupostos ha estat únicament política i ara se'n renten les mans.

                 Divendres però els diputats de la CUP i CSQP van ser escridassats per uns 500 docents que s'havien concentrat davant el parlament ja que els consideren corresponsables juntament amb la consellera d' Ensenyament.

                  Son els primers efectes dela pròrroga d'uns pressupostos que com va dir Junqueras al parlament son molt mes austers i autonomistes que podien ser els presentats pel 2016. D'altra banda s'ha de tenir amb compte que retirar l'esmena a la totalitat no suposa la seva aprovació. De fet es la primera vegada que el parlament rebutja uns pressupostos presentats pel govern. Però tal i com hem aprés fa poc, els pactes de govern " muten" i es possible que torni a passar.


                                                                                                           Ànec  Lluc