dimarts, 28 de juny del 2016

Podem cau pel seu propi pes..........

                                                                             

              Després del 26J ha quedat clar que Podemos i les seves "confluències" no son res mes que un "Bluff " inflat per alguns mitjans de comunicació afins. Les expectatives generades en aquesta repetició d'eleccions no s'han complert en absolut. La coalició amb Izquierda Unida no ha donat el fruit desitjat. L' únic que han pogut fer es mantenir identics resultats que el 20 D. Iglesias o ha pogut seduïr als votants de Izquierda Unida pel seu projecte. Els últims dies Iglesias ha bassat la campanya e "Fer fora Rajoy" i amb això no n'hi ha prou. Es quelcom que li ha passat al Psoe, que també feia seu l' objectiu de "Fer fora Rajoy" tot i que curiosament durant la campanya s'han atacat entre ells, mes aferrisadament que contra el PP. Es possible que el Brexit hagi tingut alguna cosa a veure en el fracàs dels Podemites, peró no podem oblidar els cops de timó i canvis de rumb de Iglesias, que en aquesta campanya ha passat de representar l'esperit del 15M a dir que el  millor president de la democràcia espanyola ha estat Zapatero a qui li fa consultes quan te dubtes en temes importants. També crec que ha influit l'excés de lideratge d'un Pablo Iglesias que ha acabat fent de Podemos un partit molt semblant a tots els altres.

              Pel que fa a Catalunya i a la confluència amb la que es presenta aqui Podemos que es amb les sigles "EnComú Podem", que agrupa als Comuns de Colau, i als de "Catalunya Si Que Es Pot", han obtingut el mateix resultat que el 20 D. De fet tots els partits han repetit resultats amb la única variació d' un diputat de Lleida, que tenia el PSC i a partir d' ara ha passat a mans del PP.
La premisa d'ECP es "canviar Catalunya", canviant primer Espanya i per això defensen un referèndum pactat per trobar un nou encaix per Catalunya. Aquest referèndum pactat havia de venir de la ma d'un nou govern a Espanya on Podemos tingués un paper molt rellevant amb una gran majoria perquè PP, Psoe i C's s'han mostrat contraris a aquest referèndum en nombroses ocasions. Els resultats del 26 J ha engegat aquesta premisa a fer "punyetes". No només Podemos no ha millorat els resultats si no que ha estat el PP qui ha augmentat els seus. Per tant l' objectiu de canviar espanya es ara una mica mes lluny. La mateixa nit electoral Domènech es va mostrar satisfet per haver guanyat a Catalunya però a la vegada trist per no haver assolit els objectius a la resta d' espanya. Va deixar entreveure que a partir d' ara lluitarien per ser l' alternativa a un govern de CDC, es a dir autonomista. Algus dirigents de Podem o ICV han manifestat el seu desitg de continuar la lluita, tot i que preveuen que aquesta lluita sera llarga perquè no renuncien a canviar Espanya per canviar catalunya. Fins i tot alguns diuen que volen canvia la UE.

               Per tant com es pot veure, els que lluitaven contra la vella política i anomenaven casta a aquells que feien de la política el seu "modus vivendi", un cop arribats a la cadira estan disposats a allargar la lluita el que faci falta per aconseguir els objectius per molt dificils, per no dir impossibles, que siguin. Cobran un molt bon sou de diputat, i alguns han endollat també a la seva parella, es evident que no tenen cap pressa.
Aquest 26 J ha quedat força clar que Espanya no vol canviar si mes no en la direcció que els Podemites voldrien i quan els objectius que persegueixes no depenen de tu si no que depenen d'altres son encara molt mes dificil. No explicar això es sencillament enganyar a la gent, i com deia Abraham Lincoln " pots enganyar tothom un temps, però no pots enganyar a nungú tot el temps".


                                                                                                         Ànec  Lluc