dissabte, 4 de juny del 2016

Si us plau : Eleccions Catalanes Ja .....

              Les eleccions catalanes s'han de repetir. El resultat del 27 S va deixar al parlament una majoria independentista, o almenys això semblava en un primer moment amb 62 diputats de Junts Pel Si i 10 de la CUP. Ara ja hem vist clar que no va ser així. De res li ha servit a Junts Pel Si el "pas al costat" que va fer Artur Mas per acontentar a la CUP i evitar unes noves eleccions al març. Tres mesos després de les eleccions del 27 S arrancava amb empentes i rodolons el procés que ens havia de portar a la República Catalana. Amb el pas al costat de Mas i l' investidura de Carles Puigdemont semblava que la CUP donaria al govern l'estabilitat per tirar endavant el full de ruta. Es van comprometre a no votar en contra del govern i es precisament el que han dit que faran en el debat de pressupostos als quals han presentat una esmena a la totalitat. De debò que a la CUP no agrada res d'aquests pressupostos ? Podia haver presentat esmenes parcials o a algunes partides per discutir-les al parlament amb les altres forces. Aquests son uns pressupostos realistes i segons va explicar Junqueras els mes socials de la historia. S'augmenta la despesa social en mes de 800 milions €. Pels cupaires no n'hi ha prou i han demanat a JxSi que inclogui com ingressos els impostos suspesos pel TC tot i que saben que no es podran cobrar.

                Es cert que els resultats del 27 S van donar la "clau" als cupaires i van deixar a JxSi a les portes de la majoria absoluta. Molts dels vots de la CUP que va passar de tres escons a deu van ser dels anomenats "prestats" que van optar per aquesta opció per assegurar la independència. Molts es penedeixen i es per això que calen noves eleccions. Vist en el temps queda clar que va ser un error oferir el cap d' Artur Mas, però si mirem el cantó positiu, ara ja sabem de quin "color" es cadascú. Dins la mateixa CUP hi ha discrepàncies i alguns sectors no estan d' acord amb aquest enfrontament pels pressupostos, però la branca dominant que es "Endavant" d' Anna Gabriel es qui "talla el bacallà" ara per ara, a les assemblees de la CUP. No fa gaire en una d'aquestes assemblees es va aprovar deslliurar-se de l' acord amb JxSi, tot i que després van voler matisar que només era un "toc d' atenció" cap el govern per tal que es posi les piles.

                 Totes aquestes picabaralles només fan que afeblir un procés que necessita de la unitat de tothom per tirar endavant. Des de la CUP diuen una i altre vegada que no volen carregar-se el procés ni la legislatura però no fan altre cosa que posa pals a les rodes. Calen unes eleccions per posar a cadascú al seu lloc, ara que tothom ha ensenyat les cartes. La CUP s'acosta cada vegada mes als Comuns-Podem que ja van guanyar a Catalunya les generals del 20 D, malgrat que com han declarat ells mateixos no son independentistes i defensen seguir a Espanya amb un nou encaix.
Els cupaires han dit moltes vegades que volen eixamplar les bases del independentisme però de moment el que estan aconseguint es que molts "baixin del carro" farts de tanta comèdia. JxSi no ha de cedir mes i per tant, si no es poden aprovar els pressupostos, es prorroguen els que tenim i a l'agost o setembre es convoquen noves eleccions. Que no aconseguim un altre majoria sobiranista ?. Potser no però deixarem de fer el ridícul que es l' únic que no es pot fer en política.


                                                                                                        Ànec  Lluc