dimarts, 21 de juny del 2016

Votar EnComú-Podem i ser independentista : Un "Oxímoron"......



             Si votes EnComú-Podem no ets independentista. No vull otorgarme el privilegi de repartir carnets d'independentisme, però si votes a una formació contraria a la independència, la resta "es de calaix". I EnComú-Podem si ha deixat clara alguna cosa es que no es independentista. No ho dic jo; ho diuen els seus líders. En el seu programa mai ha parlat d'independència i només fan referència al "dret a decidir" i el referèndum, però per decidir que ?
Pel que fa al referèndum, tots hauriem de saber que es impossible. Si "Impossible", tot i que alguns s'enfaden quan algú ho diu. Ara explicaré perquè; Podemos ja ha deixat clar, - malgrat que Pablo iglesias & cia. avui diuen una cosa i a l'endemà es contradiuen -, que el referèndum mai serà una línia vermella per negociar govern; Mònica Oltra també ha fet declaracions en aquest sentit; 1 a 0.
Això vol dir que només amb una majoría absoluta dels podemites al Congrés i Senat cosa molt improbable, per no dir també impossible, permetria la celebració del esmentat referèndum. Però mira, avui estic generós i li concedeixo a Podemos majoría absoluta. Tant Iglesias com Errejón han manifestat en moltes ocasions que tot i voler la celebració d'un referèndum, ells i tot l'aparell de Podemos votarien NO, perquè el seu desig es que Catalunya segueixi pertanyen a Espanya. El mateix Xavier Domènech ha admès que votaria NO en l' hipotètic referèndum. Iglesias va recriminar a Pedro Sànchez que titllés a Ada Colau d' independentista quan esta clar que no ho es. ( Si camina com un ànec, te bec d'ànec i fa cua, cua, potser es que es un ànec.). 2 a 0.
                                                                       
         

           Alguns es declaren votants d' EnComú-Podem i a la vegada diuen que son independentistes. Doncs ho sento però o ens volen enredar o s'enganyen ells mateixos. No es pot "menjar molt i pair be" o " no se puede estar en misa y repicando" que diuen els castellans. L'argument que fan servir dient que el referèndum es la única via per anar cap a la independència cau pel seu propi pes. Deixant de banda que no es podrà fer mai acordat amb l'estat, perquè fins i tot Podemos no el deixarà fer si veu un mínim de possibilitats de que guanyi el SI. Esta clar que ningú proposa un referèndum si sap que no el guanyarà. O algú pensa que fins i tot el PP no deixaria fer el referèndum si tingués la certesa de guanyar-lo ?. La veritat però es que els vots que van a parar a EnComú-Podem son vots contra la independència, perquè tal com va declarar Pablo Iglesias el 20 D van derrotar a l'independentisme. (No em puc estar de dir que això va ser posible perquè ERC i CDC no van anar junts, però això ja son figues d'un altre paner.). 3 a 0. 

             
           Xavier Domènech repeteix una i altre vegada com si fos un "mantra" que el 26 J faran fora Rajoy de la Moncloa i que si governen el referèndum es farà. En primer lloc, a nosaltres no ens interesa gaire si a la Moncloa hi ha Rajoy, Sànchez, Iglesias o fins i tot el sòmines del Rivera perquè com va dir Tardà al Congrés, nosaltres marxem. El que si quedar clar es que per l'independentisme l'autèntic enemic de l'independentisme es EnComú-Podem perquè malauradament tot i haver quedat en evidència l`engany del grup propi i el referèndum, (que es va retirar de les negociacions fins i tot abans de començar,), molts votants tornaran a caure en el parany confían que el canvi a Espanya es posible. Això resta vots independentistes i donar força a aquells que diuen que una majoria esta per trobar un nou encaix i no pas per la independència. 4 a 0.

                                                                                               
                                                                                                     Ànec  Lluc

P.D. : Per cert un referèndum mitjançant l'art. 92 de la constitució no seria ben be un referèndum si no mes aviat una consulta no vinculant. De res.